Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Victorie cu noroc, obţinută în prelungiri şi care-i duce pe sătmăreni pe locul 4

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

FC Olimpia – Chindia Târgovişte 1-0 (0-0)

olimpiaVictorie grea, precum terenul de joc, obţinută de Olimpia, în faţa celor de la Chindia Târgovişte. Un succes obţinut cu mult noroc, în prelungirile meciului de sâmbătă. Dar este o victorie pe care o apreciem şi care duce formaţia sătmăreană pe locul 4 în clasamentul Ligii a II-a.

O poziţie care ne face să uităm parţial jocul slab al formaţiei sătmărene. Dar nici nu trebuie să trecem cu vederea prestaţia jucătorilor, de la ambele echipe. Dar pe noi ne interesează Olimpia, iar evoluţia de ansamblu în meciul de sâmbătă poate fi calificată drept slabă. Sigur, starea terenului şi-a pus amprenta asupra calităţii jocului. Dar plouă şi în Anglia, Scoţia, în Islanda ninge… şi totuşi acolo se joacă fotbal. Dar să nu forţăm lucrurile. Acolo totul este altfel. Sunt terenuri bune, altă mentalitate, iar de restanţe la salarii nu prea s-a auzit.

Revenind la ale noastre, putem afirma că Olimpia a început relativ bine meciul cu Chindia şi, după lovitura de cap a lui Pană, reţinută în doi timpi de portar, Luduşan a ratat deschiderea scorului în minutul 7 când şutul lui de la 10 metri a lovit stâlpul drept al porţii oaspeţilor. Replica oaspeţilor a venit în minutul 13 când Anca a reţinut cu dificultate, lângă bară, şutul de la 18 metri a lui Pencea. Apoi, până spre finalul primei reprize nu prea s-a mai jucat fotbal, totul rezumându-se la mingi aruncate la bătaie. Cum Olimpiei îi lipseşte un atacant de valoare, aceste mingi nu au avut sorţi de izbândă. Totuşi, în minutul 43 Luduşan putea marca dar şutul lui, de la 14 metri, e drept, din unghi, a trecut mult peste poartă.

Repriza a doua a fost una cu foarte puţin fotbal. O zbatere în gol de ambele părţi fără nimic de consemnat. Cu excepţia fazei din prelungirile meciului. Dar să nu anticipăm. Antrenorii Olimpiei au mutat la pauză, l-au scos pe Rus, l-au introdus pe Vasile Pop. O schimbare care nu a adus plusul dorit. Apoi, în minutul 68 a ieşit Luduşan şi a intrat Tudoran. După această schimbare, Muntean a fost trecut vârf, iar Tudoran trimis în centrul liniei de mijloc. Dar Muntean nu s-a simţit deloc bine în această postură şi a revenit pe partea stângă cedându-i locul lui Tudoran. Mişcare inspirată pentru că, în minutul 90+1, după ce oaspeţii au avut o bună ocazie în minutul 90, cei doi au adus victoria Olimpiei. Astfel, după ce Chindia a irosit lovitura de la 18 metri, balonul a ajuns la Muntean care a sprintat pe partea stângă, într-o zonă liberă, i-a pasat ideal lui Tudoran care, fără adversar în jur, a înscris cu un şut sec, expediat exact de pe punctual cu var.

FC Olimpia: Anca – Duruş, Mureşan, Heil, Iuhas, Onicaş, Rus (46 V. Pop), Pană (85 Faur), Krausz, Muntean, Luduşan (68 Tudoran).

La final să consemnăm atmosfera dezolantă din tribunele Olimpiei. La meci au asistat circa 100 de spectatori majoritatea lor fiind grupaţi sub copertina de la oficială. Dar, cum copertina este spartă în multe locuri, ploaia i-a udat şi pe cei de la oficială. Iar tribuna B, peluzele şi aşa zisele panouri publicitare de pe margine, arată ca după război.

Celelalte rezultate ale etapei a 16-a: Clinceni – Braşov 2-1, Oradea – Reşiţa 3-0, Afumaţi – Brăila 1-1, Călăraşi – Berceni 3-0 (neprez.), Tărlungeni – Baloteşti 1-3, Juventus B. – Vâlcea 0-0, Sepsi – Suceava 6-1, UTA – Timişoara se joacă azi, Mioveni a stat.picture-1

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. Se vede clar rautatea cu care este tratata aceasta echipa. Permanent gasiti ceva sa da-ti in club, in jucatori, in conducatori. Ce sa mai dati necajitilor? ca e vai mama noastra unde ne aflam din punct de vedere al infrastructurii atat la fotbal cat si in general ca oras, si judet. Nu este nimeni in stare sa readuca la viata un teren precum Unio, care ar putea fi cea mai buna varianta pentru un stadion in conditii normale, cu o tribuna de 5-6000 de locuri, cu un acoperis, scaune, sa stea omul civilizat la meci. In plus ar fi spatiu suficient pentru amenejarea unor locuri de parcare. Haideti sa intram odata si-o data in lumea civilizata. Suntem Satu Mare, iar ca baza sportiva pentru fotbal sunt sub anumite comune de prin tara. E ciudat ca numai la noi nu se poate. La Cluj s-a construit stadion de cupele europene, la Arad va fi gata in curand, la Oradea este stadion frumos dar nu este echipa, la fel la Bistrita. Olimpia se antreneaza pe la sali de forta, pe camp, sau pe diferite terenuri din judet unde vor oamenii sa dea o mana de ajutor. Echipa e pe locul 4, la 4 puncte de loc ce duce in prima liga si nici asa nu e bine. Oare cum ar fi bine la Satu Mare?

  2. Eu zic ca a fost a victorie muncita , nicidecum norocoasa . Oli a avut ocazii multe si chiar pe alocuri a jucat foarte frumos . Nu stiu ce meci ati urmarit dumneavoastra stimate Informatia …dar cel pe care l-am vazut eu a fost unul chiar placut ochiului . Bafta Oli !!!

  3. daca 100 de spectatori vin la un meci al olimpiei care se afla pe locul 4 in liga a 2-a, are 9 victorii, 3 egaluri si 3 infrangeri, inseamna ca nici in liga 1 nu ar veni cu mult mai multi.
    nici eterna asta nemultumire nu o inteleg. cica nu jucam estetic, frumos, de aia e suparata lumea. baieti, va anunt ca acum 5 ani abia abia scotea jud sm capul in fotbalul romanesc.
    treziti-va ca sunteti rau de tot pe aratura. voi vreti…nici nu stiu ce vreti exact, dar mereu sunteti nemultumiti.
    inainte sa incepem macar sa facem comparatii penibile intre romania si anglia, scotia sau mai stiu eu ce tara, sa vedem anumite aspecte inainte de MENTALITATEA pe care o invocati:
    – in scotia sau anglia, sunt 100 de spectatori la un meci de liga a 2-a a unei echipe de pe primele locuri din championship?
    – in scotia sau anglia suporterii fac gura ca de ce se baga bani publici in fotbal?
    – in scotia sau anglia echipele sunt manageriate de dubiosi ca astia de s-au perindat la conducerea olimpiei in ultimii 20 si ceva de ani? (ma refer si la cei de azi)
    – in scotia sau anglia venitul mediu al unui om normal fara prea multa scoala dar totusi care lucreaza intr-un domeniu decent e de 200 de eur pe luna?

    hai sa raspundem mai intai de ce nu vine lumea la meci si de ce e suparata ca se toaca banii pe olimpia sau pe recolta dorolt, si apoi sa venim cu critici.
    in meciurile din liga 1 din 1998-1999 erau 15-20 de mii de oameni la meciurile olimpiei din divizia a, desi echipa a facut 13 puncte in 34 de etape si a fost ciuca batailor. sa recunoastem ca spectatori am putea avea. dar fie din comoditate, fie dintr-o frustrare greu de inteles, fie din mentalitatea “apoi nu joaca cu steaua, de ce sa ma duc sa-i vad?” apar doar…100? serios? 100?

  4. Au trecut 16 etape si la fiecare articol in informatia zilei s-a revelat pe buna dreptate ca echipa joaca cu induldenta ,,slab,, ieri au fost ,,penibili,, sa il citez pe comentatorul dolce sport…meci extrem de slab,PANA-foarte slab,TUDORAN-inexistent,POP-fara aport in plus de la intrarea in teren,LUDUSAN-certat de coechipieri,RUS-oare a jucat,DURUS-facut praf de adversarul direct.NE-AM SALVAT CU O ,,BASINA,,pe final…e bine dar locul 4 e mincinos rau de tot…sa nu ne imbatam cu apa rece si sa facem lucrurile cu profesionalism.BAFTA OLY.

Lasă un răspuns

Meci mare la Satu Mare!

Asculta acest articol LPS – FC Viitorul, azi de la ora 12:00, pe stadionul Olimpia, în semifinalele Ligii Elitelor U19 A