Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vasile Dîncu anunţă că Guvernul îşi va prezenta bilanţul după alegeri

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vasile Dâncu
Vasile Dâncu

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat duminică seara că guvernul din care face parte a realizat “în mare măsură” obiectivele şi s-a încercat realizarea unor lucruri referitoare la planificare, “o foaie de parcurs”.
Întrebat cum ar caracteriza guvernul din care face parte, vicepremierul a afirmat că va urma un bilanţ şi că, după campania electorală, guvernul va fi privit diferit.

“Avem şi noi, cei care facem parte din această echipă şi mulţumirile şi nemulţumirile noastre faţă de ceea ce s-a întâmplat, ne pregătim să facem un bilanţ (…) Ceea ce am făcut noi în marile obiective ale guvernării, nu ne-am propus o listă foarte lungă, noi am discutat de la început despre această listă, în mare măsură acele lucruri s-au realizat”, a spus Dîncu, la RTV.

Vicepremierul a adăugat că Guvernul condus de Dacian Cioloş a fost lipsit de experienţă politică şi aceasta a determinat o “incapacitate de a comunica”.

“A fost o lipsă de experienţă politică pentru majoritatea membrilor Guvernului, ceea ce înseamnă mai multe lucruri. În primul rând o incapacitate de a comunica şi de orienta tot timpul acţiunea spre comunicare. Aceasta o fac politicenii cu experienţă, politicienii care vin din partide. (…) În al doilea rând este un handicap pentru un asemenea guvern, independent, faptul că lucrează pe termen scurt. (…) Noi am încercat să compensăm acest lucru prin faptul că fiecare în domeniile noastre (…) am încercat să facem un drum, o foaie de parcurs”, a mai afirmat Dîncu, citat de Agerpres.

El a adăugat că premierul Cioloş a avut la dispoziţie un timp foarte scurt pentru a-şi forma echipa.

“Cred că Dacian Cioloş a avut un timp scurt pentru a-şi forma echipa. (…) Venit de la Bruxelles, poate nici nu a cunoscut foarte bine nici mediul intelectual din România şi atunci a trebuit să schimbăm jumătate din garnitură pe parcurs. (…) Guvernul ar trebui privit cu îngăduinţă, pentru că a încercat să facă foarte multe lucruri legate de planificare”, a menţionat vicepremierul.

În privinţa faptului că Dacian Cioloş a fost anunţat de PNL drept viitorul premier propus de acest partid, Dâncu a opinat că premierul poate pierde sau câştiga acest “pariu”, iar politica este “dură”.

“Dacian Cioloş a ales singur, este o alegere personală foarte importantă, a făcut un pariu, a făcut un pariu cu politica pe care îl poate câştiga sau îl poate pierde. Dacă câştigă alegerile o coaliţie condusă de PNL, atunci nimeni n-o să-şi mai aducă aminte de acest episod, de această inconsecvenţă. Dacă îl pierde atunci acest lucru va deveni o greutate pe care va trebui s-o ducă în următorii ani. Sper însă, din prietenie spus, să nu trebuiască să afle tot ce ştiu eu despre politică după aproape 10 ani pe care i-am făcut în interiorul politicii. (…) Cred că aceasta a fost o alegere care sigur că are şi riscuri, dar şi poate să aducă un câştig major”, a mai declarat Dîncu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns