Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În 48 de ore, nivelul Someşului a crescut cu peste 80 de centimetri

Nivelul raului Somes a crescut la Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Nivelul raului Somes a crescut la Satu Mare
Nivelul raului Somes a crescut la Satu Mare

Am încheiat o săptămână cu vreme autentică de toamnă. Temperaturile au scăzut considerabil, iar fenomenele atmosferice au trecut de la ploaie la zăpadă, fapt ce ne aminteşte de apropierea iernii. 

Pe fondul căderilor de precipitaţii mai ales în judeţele vecine străbătute de râurile Crasna şi Someş, debitele acestor cursuri de apă, dar nu numai, au crescut în ultimele 48 de ore. Se estimează că în următoarele 24 de ore, Crasna ar putea atinge cota de atenţie, adică, cea de 400 de centimetri, iar Someşul la Satu Mare, a crescut în 48 de ore cu peste 80 de centimetri.

Săptămâna abia încheiată a evidenţiat temperaturi scăzute şi precipitaţii neuniform distribuite pe cuprinsul judeţului. Aşa se face că la sfârşitul perioadei la care facem referire, la Supur au căzut 10,3 litri/metrul pătrat, în vreme ce la Craidorolţ cantitatea măsurată de apă a fost de 8,5 litri/metrul pătrat. Cea mai mare cantitate de precipitaţii căzută la nivel de judeţ pe parcursul zilei de sâmbătă a fost înregistrată la Corund, fiind vorba despre 26,5 litri/metrul pătrat.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită din 15 noiembrie sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns