Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Precizare referitoare la situația de la Școala Pomi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

pomiCadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Pomi şi implicit membrii comisiei de evaluare din cadrul concursului de director sunt profund dezamăgiţi de atitudinea colegului lor Sanislai Daniel, candidat la funcţia de director.


Acesta din urmă a cerut publicarea unor articole prin care acuză atât membrii Comisiei de evaluare, cât şi pe d-na Aniţaş Rodica şi pe d-na Tămăian Carla că sabotează buna desfăşurare a examenului.
Articolele publicate conţin informaţii false şi adevăruri spuse cu jumătate de măsură, însă stimatul domn Nechita Vasile nu s-a deranjat să investigheze veridicitatea celor spuse sau măcar să mai ceară un punct de vedere în legătură cu cele publicate.

Stimaţi cititori,
Prin informaţiile spuse de Sanislai Daniel şi scrise de Nechita Vasile, prin tăcerea şi neimplicarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, imaginea şi reputaţia cadrelor didactice şi implicit a Şcolii Gimnaziale Pomi, a fost pătată.
Ĩn data de 2.11.2016 a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie a Şcolii Gimnaziale Pomi, în care s-a discutat adresa primită de la ISJ Satu Mare cu privire la participarea membrilor Comisiei de evaluare a candidaţiilor pentru funcţia de director.
Ĩn urma discuţiilor şi a probelor aduse împotriva lui Sanislai Daniel, Comisia de evaluare a decis să nu se prezinte la evaluarea candidatului, indiferent de câte ori este reprogramată.
Ĩn cadrul şedinţe s-a întocmit un dosar cu toate probele ce-l acuză pe candidatul Sanislai Daniel, fiind înaintat Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare.
Este de neconceput răspunsul Inspectoratului Şcolar, care consideră că acest dosar trebuia depus înainte ca Sanislai Daniel să îşi depună dosarul pentru examenul de director. Ĩnsă, noi nu am ştiut că dânsul va candida, deoarece de la şcoala noastră nu a cerut nici un act pentru completarea dosarului, a cerut doar de la Şcoala Gimnazială Poiana Codrului, unde a spus directoarei că îşi depune dosarul pentru Şcoala Gimnazială Bârsău de Sus.
Acum câteva zile ni s-a comunicat că din dosar lipseşte reclamaţia unui părinte. Ĩnsă, dosarul era complet, martori fiind toţi membrii Consiliului de Administraţie care au întocmit respectivul dosar.
Ĩn data de 7.11.2016 liderii de sindicat, Por Constantin (FEN) şi Tămăian Carla (FSLI) au convocat şedinţă de Consiliu Profesoral în cadrul căruia s-a discutat candidatura lui Sanislai Daniel. Prezenţa nu era obligatorie, deci nu pot fi acuzaţi de boicotarea examenului. Ĩn cadrul şedinţei, fiecare cadru didactic şi-a spus părerea despre candidatul Sanislai Daniel.
Majoritatea cadrelor didactice au pus în evidenţă atitudinea arogantă a lui Sanislai Daniel în relaţie cu colegii, faptul ca nu este respectat de elevi şi de multe ori au trebuit sa intervina diriginţii sa aplaneze conflictete între el si elevii, limbajul şi comportamentul inadecvat în relaţie cu elevii şi părinţii, plângerile părinţilor în legătură cu retragerea elevilor de la şcoală în cazul în care Sanislai Daniel va veni la conducere, desfiinţarea Şcolii Primare Borleşti, ceea ce atrage reduceri de activitate şi desfacerea contractelor de muncă. Dintr-un total de 18 cadre didactice prezente, doar o persoana s-a abţinut, iar o persoană , matuşa domnului candidat susţinut candidatura lui Sanislai Daniel.
Ĩn finalul şedinţei s-a hotărât ca membrii comisiei să nu se prezinte la evaluarea candidatului. ISJ Satu Mare a sunat membrii Comisiei de evaluare, până târziu în noapte, însă aceştia nu au răspuns, astfel un reprezentant al instituţiei s-a deplasat la Şcoala Gimnazială Pomi, pentru a cere explicaţii cu privire la nepreluarea apelurilor telefonice.
Cadrele didactice a Şcolii Gimnaziale Pomi şi conducerea Primăriei Pomi, consideră că Sanislai Daniel nu este potrivit pentru funcţia de director, din motivele, mai sus prezentate.
Ĩn consecinţă, tot ceea ce noi ne dorim este protejarea elevilor şcolii şi a comunei în faţa oricărui tip de abuz.
Este datoria noastră morală să avem grijă de ceea ce iubim.

Cu stimă şi respect,
Cadrele didactice a Şcolii Gimnaziale Pomi
Conducerea Primăriei Pomi

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns