Image 1
Image 2

Carnea de oaie şi de capră are prea puțini consumatori la noi în judeţ

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Oile şi caprele sunt singurele specii zootehnice al căror număr este în continuă creştere la nivel de judeţ. În ciuda acestei evoluţii pozitive, încă efectivele n-au ajuns să le egaleze pe cele existente la sfârşitul anului 1989.

Dacă produsele obţinute din laptele de oaie şi/sau de capră au o anume căutare pe piaţa sătmăreană, atunci când vine vorba despre carne, aceea este mai puţin căutată. Asta în ciuda faptului că cele două specii consumă aproape în totalitate hrană ecologică, fapt ce conferă cărnii aceeaşi calitate, numai că nu este confirmată cu acte.

Cu siguranţă cel puţin în reşedinţa de judeţ sunt în cel mai bun caz câteva sute de persoane care consumă carnea de oaie şi/sau capră. Cum la noi în judeţ nu există o tradiţie în ceea ce priveşte realizarea produselor din carne de oaie şi/sau capră, până nici fermierii crescători de oi şi capre nu sunt preocupaţi de a le produce peste necesarul consumului propriu.

O discuţie amplă privind utilizarea laptelui de cară şi oaie, dar şi a cărnii, puteţi urmări pe postul de televiziune Informaţia Tv sâmbătă, 26 noiembrie, începând cu ora 20 şi în reluare duminică dimineaţă în jurul orei 8, în emisiunea Viaţa la ţară cu Ioan Aniţaş. Filmarea este realizată la Micula Nouă, iar dialogul purtat este cu fermierul Mihai Gheorghe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with