Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dacia Brăila şi Olimpia Satu Mare, la primul meci din istorie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sâmbătă, în etapa a 19-a din Liga a II-a

olimpiaOlimpia Satu Mare încheie turul de campionat la Brăila acolo unde va întâlni, în etapa a 19-a a Ligii a II-a, pe Dacia Brăila, locul 11 în clasament. Evident, pentru a nu ieşi din zona plutonului fruntaş, Olimpia şi-a fixat ca obiectiv cucerirea celor 3 puncte puse în joc.

Obiectiv accesibil dacă ne orientăm după ultimele rezultate ale echipei sătmărene.

Din păcate, chiar dacă au pornit spre destinaţie cu două zile înainte de meci, jucătorii sătmăreni au ajuns destul de obosiţi la Brăila. Delegaţia sătmăreană şi-a propus să facă drumul până la Brăila în mai multe etape. Joi, de la Cluj la Bucureşti cu avionul cu popas peste noapte în Capitală, urmând ca vineri, a doua etapă, până la Brăila să fie făcută cu autocarul. Dar ceaţa lăsată peste Cluj a stricat planurile conducerii Olimpiei. Drept urmare compania aviatică i-a transferat pe pasageri, cu autocarul, la Sibiu, iar de acolo s-a zburat la Bucureşti sătmărenii ajungând la hotel la 4 dimineaţa. Până la urmă, cei 18 jucători, împreună cu staff-ul tehnic au ajuns cu bine la Brăila şi acum sunt conectaţi la joc. Pentru că am pomenit de jucători, iată lotul deplasat la Brăila: Şuta şi Anca – portari, Duruş, Mureşan, Heil, Iuhas, Onicaş, Ciul, Erdei, Tudoran, Villand, Pană, Krausz, Faur, Rus, Muntean, Luduşan şi V. Pop – jucători de câmp.

După cum se vede toţi jucătorii de bază au făcut deplasarea rămânând acasă Bura, Feier şi Kanaloş.

Echipa gazdă, care a pierdut în etapa precedentă la limită, 0-1, în faţa liderului, pare să se teamă de Olimpia. Cel puţin asta putem concluziona după declaraţiile făcute de antrenorul Alin Pânzaru.

“Meciul cu Olimpia este mult mai greu decât cel de la Juventus, vom juca acasă şi vom fi obligaţi să ne creem breşe în apărarea adversă pentru a ajunge la poartă”, a spus Pânzaru. Dar, probabil, sunt declaraţii de circumstanţă. Oricum, va fi un meci foarte greu pentru Olimpia. Ca un element statistic, cele două echipe nu s-au mai întâlnit în Liga a II-a. Dar nici în prima divizie. Doar în Cupa României, în optimile sezonului 1939-1940. Aşa că acest meci constituie o premieră pentru ambele echipe, în campionat.

Formaţiile probabile:
Dacia: Mitrea – Nicoară, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu, Olenic, D. Oprea, Neagu, Roşoagă, Petean, Puşcaşu
Olimpia: Anca – Duruş, Mureşan, Heil, Iuhas, Onicaş, Rus, Pană, Krausz, Muntean, Luduşan.

Partida va începe la ora 11.00 și va fi arbitrată de Andrei Antonie (București) la centru și Ionel Dumitru (Gherghița), Cosmin Vătămanu (București) la cele două margini.

Meciurile etapei a 19-a:
Sâmbătă, 26 noiembrie
• Baloteşti – Clinceni (11.00)
• Rm. Vâlcea – Tărlungeni (11.00)
• Dacia Brăila – FC Olimpia (11.00)
• Reşiţa – Juventus (11.00)
• Mioveni – Sepsi (11.00)
• Suceava – Călăraşi (12.00)
Duminică, 27 noiembrie
• Târgovişte – UTA Arad (11.00)
Luni, 28 noiembrie
• Braşov – Afumaţi (18.00)
Poli Timişoara şi Luceafărul stau.
picture-1

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Olimpia bate la Braila(gol Heil min.55)si urca pe locul 2 in clasament!
    Caseta tehnica:
    Suturi pe poarta:1-5
    Atacuri periculoase:33-34
    Cornere:3-6
    Deci Olimpia a dominat jocul la Braila!…
    D-le Demian,mai sunteti suparat ca a fost adus la Satu Mare Andone in locul lui Bolba?!Cred ca e clar pt toata lumea ca avem cea mai buna echipa din ultimii 10 ani!Asa neplatiti cum sunt!…

Lasă un răspuns