Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Liderii ALDE critică Legea alegerilor parlamentare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liderii ALDE au adus critici Legii privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, susţinând că aceasta limitează încercările partidelor de a înnoi clasa politică.

‘Legea limitează realizarea unui obiectiv pe care toată lumea şi-l propune, înnoirea clasei politice. Cum poţi să dai o şansă unor persoane care nu au fost în administraţie, nu sunt cunoscute, dacă ele nu pot realiza o campanie de creştere a profilului lor. Unul din cele mai grave lucruri care s-au întâmplat e faptul că în plină campanie electorală Autoritatea Electorală Permanentă, organismul creat pentru a asigura buna desfăşurare şi validarea rezultatelor alegerilor, este lăsată fără un şef. Asta ridică foarte multe semne de întrebare cu privire la modul în care AEP va putea să-şi îndeplinească atribuţiile’, a declarat sâmbătă, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Tulcea, vicepreşedintele ALDE, Teodor Meleşcanu, citat de Agerpres.
În opinia lui, mulţi români, în special cei care locuiesc în mediul rural, nu ştiu că pe data de 11 decembrie vor avea loc alegeri parlamentare.
La rândul ei, vicepreşedinta grupului ALDE din Parlamentul European, Norica Nicolai, a declarat că actuala campanie electorală ‘lasă de dorit din punctul de vedere al standardelor democratice’ şi că a observat o anumită rezervă a candidaţilor de a discuta programe politice.
‘Văd o anume rezervă în discutarea programelor, în încercarea de a avea opinii pe diverse teme. Am vorbit şi despre un fel de teroare care funcţionează în mod latent, dar care se simte. Mulţi nu vor să-şi spună opiniile din cauză că se tem de eventuale repercusiuni, ceea ce e un lucru foarte grav. Există o fractură între clasa politică şi populaţie, iar acest lucru s-a realizat printr-o lege electorală prost gândită, făcută în buna tradiţie românească, precum legislaţia penală, adoptată peste noapte, fără niciun fel de dezbatere. Mai vedem că în afara unor opţiuni foarte clare privind managementul acestei ţări, discursul se limitează la câţi penali ai tu şi eu am mai puţini, un discurs total anacronic şi nedemocratic. Nu există nimic care să dea şansa populaţiei să fie bine informată. Dacă cineva mizează pe această apatie, trebuie să se gândească că dincolo de apatie există ura care vine din dezamăgirea profundă. Guvernul tehnocrat cred că a fost una din ultimele speranţe pentru foarte mulţi români. Această speranţă nu mai există şi nu a existat din primele luni’, a afirmat europarlamentara Norica Nicolai.
De asemenea, vicepreşedintele ALDE, deputatul Octavian Popa, a afirmat că organizaţia judeţeană pe care o conduce face toate eforturile pentru a informa populaţia cu privire la candidaţii ALDE.
‘Efortul nostru (de a informa corect populaţia, n. red.) este obstrucţionat de o lege foarte proastă a alegerilor parlamentare care a fost dată pe repede înainte, sub motivul introducerii votului prin corespondenţă, şi care ascunde o serie de obstrucţii în ceea ce priveşte campania electorală, încep cu posibilitatea de a-i face cunoscuţi pe candidaţi. De exemplu, nu ai voie să pui decât două afişe numai la afişierele primăriilor. Prevederea că nu ai voie să pui afişe în spaţii private este din punctul meu de vedere un atac la dreptul la folosinţă’, a precizat vicepreşedintele ALDE, Octavian Popa.
Organizaţia judeţeană a ALDE Tulcea a organizat sâmbătă o întâlnire cu electoratul din judeţ la care au participat europarlamentara Norica Nicolai, vicepreşedintele ALDE, Teodor Meleşcanu şi candidaţii partidului la alegerile parlamentare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns