Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Procesele pe loturi, soldate cu excluderi, continuă la Uniunea Scriitorilor din România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În pofida vremii nefavorabile, Comisia de Monitorizare, Suspendare şi Excludere a Uniunii Scriitorilor lucrează la foc continuu, ia decizii în unanimitate şi a reuşit o premieră istorică: un scriitor a fost exclus pentru a doua oară din Uniune.

Comunicat al Uniunii Scriitorilor din România:

„Miercuri, 11 ianuarie 2017, s-a reunit în şedinţă extraordinară Consiliul Uniunii Scriitorilor din România. Necesitatea reunirii Consiliului Uniunii Scriitorilor din România în şedinţă extraordinară a fost dată de convocarea unei pretinse întruniri a «Adunării Generale a USR» din data de 07.01.2017 (la care au participat 16 membri şi nemembri ai USR), prin care s-ar fi luat hotărâri cu privire la organizarea şi funcţionarea Uniunii Scriitorilor din România.

Consiliul USR a votat, în unanimitate, invalidarea pretinsei «Adunări Generale» desfăşurate nestatutar în data de 07.01.2017, precum şi invalidarea, printr-o Decizie, a tuturor pretinselor hotărâri adoptate în cadrul «Adunării Generale» nestatutare din 07.01.2017.

În urma raportului prezentat de Comisia de Monitorizare, Suspendare şi Excludere, întrunită în temeiul art. 3 din Regulamentul C.M.S.E., Consiliul Uniunii Scriitorilor din România a votat în unanimitate excluderea din USR a următorilor 6 membri (pentru încălcarea art. 16 şi următoarele din cap. 5 din Statutul USR): Catia Maxim, Mugur Grosu, Radu Aldulescu, Dinu Adam, Ioan Vieru, Adrian Lustig.”

De remarcat faptul că, în şedinţa Consiliului Uniunii Scriitorilor din data de 11 ianuarie a.c., din lotul scriitorilor excluşi face parte şi poetul Ioan Vieru. Prin excluderea acestuia, USR a realizat o premieră istorică, deoarece Vieru mai fusese exclus o dată din Uniune în anul 2013. După doi ani de procese, instanţa de judecată a hotărât că excluderea a fost abuzivă, a anulat-o şi a obligat USR să-l reprimească pe Ioan Vieru în rândurile sale. Astfel stând lucrurile, Ioan Vieru a devenit primul scriitor din istorie care a fost exclus de două ori din USR.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns