Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Alfred Schupler expune la Institutul Maghiar din București

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ziua Culturii Maghiare, 22 ianuarie, este marcată de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, în perioada 17 – 23 ianuarie, printr-o o serie de evenimente. Primul dintre ele se leagă de numele sătmăreanului Alfred Schupler.

Pentru a marca ziua de naștere a pictorului, graficianului, fotografului de artă și documentaristului Szathmary Pap Karoly (Carol Popp de Szatmari), unul dintre primii fotoreporteri din lume, aseară a avut loc un eveniment fotografic, în deschiderea seriei dedicate Zilei Culturii Maghiare: expoziția de aparate de fotografiat vechi, aflate în colecția operatorului de imagine Alfred Schupler.

În cadrul vernisajului Radu Igazsag, fotograf și regizor de filme de animație, conduce un performance fotografic cu blițuri: cu mai multe aparate fotografice va experimenta interacțiunea cu blitz simultan. Proiectul pornește de la Readymade-ul inițiat de Duchamp și marchează vizual trecerea aparatului de fotografiat de la obiect reproductibil creator de artă la obiect de artă în sine.
Contextul expozițional sprijină dubla ipostază a aparatului de fotografiat, evidențiind detașarea obiectului de funcția practică.

Fotografiile expuse arată dinamica din interiorul aparatului de fotografiat, un joc în care aparatul însuși se distanțează de obiecte și fenomene, pentru a deveni un obiect-fenomen observabil.

Cameraman şi fotograf de succes, Alfred Schupler a făcut parte din prima echipă a primei televiziuni locale din Satu Mare, apoi a lucrat la cele mai importante posturi de televiziune din Bucureşti. În toamna anului 2013 a fost prezent la Satu Mare cu expoziția “Nea Ilie”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns