Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Grindeanu apără graţierea, Cioloș condamnă PSD-ALDE

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Sorin Grindeanu a apărat miercuri seara proiectul graţierii şi cel de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală afirmând că din punctul său de vedere în acest moment în România nu există un echilibru al puterilor în stat.
”Aceste două propuneri, legate de graţiere şi modificările Codurilor, nu erau pe ordinea de zi. Constituţional şi respectând legea, Guvernul are voie să dea Ordonanţe de Urgenţă. Nu Guvernul Grindeanu a inventat aceste lucruri. Fostul mare Guvern tehnocrat a dat ordonanţă de modificare a Codului Penal în urmă cu câteva luni. Eu n-am văzut să fie asemenea scandaluri”, a spus Sorin Grindeanu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, citat de Mediafax.

”O să vedem care este cea mai bună variantă. Poate fi prin OUG, poate fi prin Parlament, vom vedea care este cea mai bună soluţie. Amândouă variante sunt legale”, a subliniat el.

În opinia premierului, în momentul de faţă nu există un echilibru al puterilor în România.
“Toată lumea îşi doreşte un stat de drept, toată lumea îşi doreşte să reducem cât mai mult din corupţie, toate lucrurile care fac o Românie dreaptă, o Românie normală, cum am spus în discursul de învestitură. Dar o Românie normală înseamnă şi respectarea drepturilor fiecărui cetăţean la un proces echitabil şi corect, fără abuzuri. (…) România normală nu înseamnă abuzuri, nu înseamnă amestecul puterilor în stat şi nici măcar ca una din puterile din stat să fie mai puternică decât alta, ci înseamnă un echilibru. Asta înseamnă o Românie normală. Din punctul meu de vedere, în acest moment nu există acest echilibru”, a afirmat premierul.

Peste două mii de oameni au ajuns miercuri seara în faţa Guvernului, unde au protestat faţă de ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor. Protestatarii s-au strâns, iniţial, în Piaţa Universităţii, ulterior deplasându-se către Piaţa Victoriei. Mitinguri au fost şi la Cluj Napoca, Iaşi, Sibiu, Timişoara şi Craiova.

 

Cioloş: Totul pentru ca o mână de indivizi să scape de lege

 

Fostul premier Dacian Cioloş susţine că demersul graţierii/amnistiei, în orice formă sau moment va fi el promovat, ”nu arată decât dispreţ faţă de cetăţeni pentru că principalul obiectiv al PSD-ALDE a fost şi rămâne acela de a se face scăpaţi de efectele legii penale”.
”Prin felul în care a fost făcut azi, demersul graţierii/amnistiei, în orice formă sau moment va fi el promovat, creează suspiciunea că obiectivul central al guvernării PSD-ALDE este altul: nu bunăstarea românilor, aşa cum au clamat înainte şi după alegeri, nu interesul public, cetăţenii sau mediul economic, nu interesul României într-un context geostrategic foarte dificil. Principalul obiectiv a fost şi rămâne acela de a se face scăpaţi de efectele legii penale”, a scris Cioloş pe Facebook.

El mai susţine că ”nimic altceva nu contează”, ”niciun sacrificiu nu e prea mare: cetăţenii care respectă legea, ţara, credibilitatea ei, statutul european al României”.

”Toate pot fi sacrificate peste noapte pentru ca o mână de indivizi să scape de lege. Simplu şi cinic. Reglementările introduse pe furiş nu arată decât dispreţ faţă de cetăţeni. Maniera duplicitară în care este folosită problema supra-aglomerării penitenciarelor, ca pretext pentru a discredita politicile anticorupţie în România, este inacceptabilă. Domnule Dragnea, domnule Grindeanu, nu duceţi România înapoi în anii ’90. O Românie normală este România domniei legii, nu a bunului plac, nu a loviturilor de forţă sau aranjamentelor oculte”, conchide Dacian Cioloş.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns