Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Discursul președintelui este de campanie pentru referendum, declară Tomac

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Discursul președintelui Klaus Iohannis din Parlament a fost unul de campanie pentru referendum, consideră președintele executiv al PMP Eugen Tomac, acesta exprimându-și regretul că PSD “nu se trezește din beția puterii”.

“Grupul parlamentar al PMP își exprimă profunda îngrijorare față de situația care s-a creat în societate. Am urmărit cu multă atenție discursul președintelui Iohannis. Este un discurs de campanie pentru referendum. Regretăm, însă, că PSD nu se trezește din beția puterii. (…) Semnalul dat de cetățenii care au ieșit din propria convingere timp de o săptămână în fața Guvernului pentru a da un semnal de alarmă trebuie tratat cu toată seriozitatea. Deci, sperăm ca lucrurile să nu degenereze pentru că societatea nu are nevoie de conflicte interne, alimentate și de o parte și de alta, ci are nevoie de discuții deschise în interesul societății și democrației românești. Sperăm ca actorii politici să dea dovadă de mult mai multă responsabilitate”, a afirmat Eugen Tomac, la Parlament.

El a susținut că nu-l critică pe președinte, adăugând că șeful statului a folosit acest instrument de a se adresa Parlamentului pentru a transmite “câteva ținte clare tocmai pentru a menține această stare de tensiune”.

“Nu criticăm, e o constatare. Președintele și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu ce s-a întâmplat în ultima perioadă și a amintit că va convoca un referendum pe tema pe care o cunoaștem deja — integritate și anticorupție. Este un instrument democratic, dar a utilizat acest prilej pe care l-a avut de a se adresa Parlamentului și a transmis câteva ținte clare tocmai pentru a menține această stare de tensiune care există în societate, tensiune care a fost generată de domnul Dragnea, împingând Guvernul în această capcană din care nu pot ieși nici la ora actuală”, a subliniat Tomac, citat de Agerpres.

El speră că moțiunea de cenzură va trece. “Sperăm că și cei care au fost sancționați să înțeleagă și mâine, la moțiunea de cenzură, să avem parte de un vot de conștiință și actualul Guvern să plece astfel încât să vină un Guvern care să stabilească această încredere de care este nevoie între autoritate și cetățean”, a spus Tomac.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Iohannis, atac la PSD de Ziua Europei: Sunt voci în România care dau vina pe Europa şi Bruxelles pentru aproape orice

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la recepţia dedicată Zilei Europei, că în România sunt voci care dau vina pe Europa şi Bruxelles pentru aproape orice şi ignoră beneficiile apartenenţei la această structură. De la recepţia dedicată Zilei Europei a lipsit al doilea om în stat, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în schimb la eveniment au participat premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, miniştrii, foştii preşedinţi Emil Cosntantinescu şi Traian Băsescu.