Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Carmen Dan şi Eduard Hellvig, audiaţi în Comisia de control SRI

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, sunt aşteptaţi joi la Comisia parlamentară de control al activităţii SRI pentru discuţii referitoare la proteste.

UPDATE: Preşedintele Comisiei de Control a SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, susţine că percepţia publică conform cărora între SRI şi MAI ar exista un conflict a fost alimentată de preşedintele Klaus Iohannis, prin declaraţiile sale publice, care a spus că MAI nu a acţionat corect în cazul violenţelor de la protestele din Piaţa Victoriei, asta deşi avea informaţii din partea SRI.

De asemenea, Adrian Țuțuianu a precizat că activitatea MAI s-a desfășurat în limitele legii, iar SRI și-a îndeplinit atribuțiile.

UPDATE Ministrul de Interne, Carmen Dan, a mers, joi, la Comisia parlamentară pentru controlul SRI pentru a discuta pe tema protestelor din stradă.

Anterior, directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost prezent la comisie, unde a stat aproximativ o oră și jumătate.

UPDATE Eduard Hellvig, şeful SRI, a ajuns la comisia de control parlamentar a Serviciului, acolo unde a răspuns câtorva întrebări adresate de jurnalişti.

Directorul serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig a fost întrebat de jurnalişti dacă instituţia pe care o conduce s-a implicat politic în ultimele evenimente din ţară.

“Niciodată în mandatul meu, SRI nu va fi implicat politic în nicio activitate de asemenea gen,” a explicat Eduard Hellvig.

 

Luni, preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu, anunţa că cei doi au fost invitaţi la Comisia parlamentară de control SRI, întâlnirea urmând să aibă loc joi, de la ora 10,00.
Adrian Ţuţuianu declara săptămâna trecută că i-a trimis o scrisoare şefului SRI prin care îi solicita o informare privind aspecte legate de protestele din Piaţa Victoriei, anunţă Agerpres.

“În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la informările SRI privind protestele din data de 1 februarie 2017 şi afirmaţiile ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, făcute în conferinţa de presă susţinută joi, 2 februarie, la sediul MAI, vă solicităm o informare din care să rezulte următoarele: 1 – Ce informaţii au fost comunicate către MAI, care au fost căile de transmitere şi cine au fost destinatarii acestora; 2 – Dacă beneficiarii legali – respectiv preşedintele României, ministrul de Interne, primarul general al Capitalei – au fost informaţi cu privire la aceste evenimente în conformitate cu dispoziţiile art. 11 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României; 3 – Dacă au fost înregistrate ameninţări la adresa securităţii naţionale prin acţiunile violente, respectiv dacă au fost identificate activităţi care urmăresc slăbirea puterii de stat sau care au ca scop înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului; 4 – În ce măsură asemenea activităţi fac obiectul preocupărilor Direcţiei generale pentru apărarea Constituţiei”, preciza Adrian Ţuţuianu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns