Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

75 de floretiste din 10 țări în acțiune

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sâmbătă, în cadrul etapei de Circuit European, Cupa Satu Mare – Memorial “Ecaterina Stahl”

Zilele de sâmbătă și duminică ne rezervă trei concursuri internaționale de floretă la cadeți. Cel mai important se va desfășura sâmbătă, iar sătmărenii sunt invitați să vină în număr cât mai mare la sala de scrimă “Alexandru Csipler” să le susțină pe sportivele noastre. Totodată, sătmărenii pot urmări o competiție de nivel ridicat.

Este vorba de cea de-a 8-a ediție a Cupei Satu Mare – Memorial “Ecaterina Stahl” și a 7-a din cadrul Circuitul European de cadeți. Vorbim despre o probă individuală la care s-au înscris 75 de sportive din 10 țări. Din România vor fi 22 de sportive, din Ucraina 17, Belarus și Slovacia câte 8, Cehia și Italia câte 5, din Ungaria 4, Letonia 3, Republica Moldova 2, iar din Austria ajunge o floretistă.

De la CS Satu Mare vom fi reprezentați de Cristina Anderco, Klaudia Figus, Melissa Korossy, Teodora Șofran, Diana Șuta, Teodora Turdean. Sătmărencele sunt antrenate de Dan Șuta, Arnold Izsaki, Attila File și Eva Lengyel. Concursul este programat să înceapă de la ora 9:00, iar semifinalele și finala vor începe de la ora 18:00.

Cupa Satu Mare poartă numele de Memorial “Ecaterina Stahl”, iar membrii familiei Stahl vor acorda un premiu special pentru cea mai bine clasată floretistă din Satu Mare, la proba individuală de sâmbătă.

Proba pe echipe la feminin se va disputa duminică cu începere de la ora 9:00, finala mare urmând să se desfășoare de la ora 15:00.

Tot duminică avem și ediția a 3-a Memorial “Vasile Costa” un concurs pentru băieți la cadeți, doar la individual. Acesta se va desfășura în sala de sport a Colegiului Național “Ioan Slavici”, dar și în sala “Alexandru Csipler”. S-au înscris peste 20 de sportivi din România, Republica Moldova și Ungaria. Cel mai bine clasat floretist din Satu Mare va primi trofeul “Vasile Costa”. Totul începe de la ora 9:00, iar semifinalele și finala vor începe de la ora 14:00.

Concursurile sunt organizate de CS Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Satu Mare, Federația Română de Scrimă, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare.

S-a terminat C.N. de cadeți

Campionatul Național de cadeți s-a încheiat vineri odată cu proba pe echipe la masculin. Din păcate, CS Satu Mare a încheiat pe ultimul loc, pe 7. Au pierdut în primul meci cu CSTA București, apoi cu CSS Ploiești pe tabloul de 5-8. Echipa noastră a fost formată din Mark Fogel, Nicolas Pop, Marton Res și Lucas Serghie. Campioană a devenit CSA Steaua, echipă care a învins CSTA București cu 45-18 în ultimul act.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns