Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cinci sătmăreni atacă medaliile la Europeanul de scrimă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Szep, Szilagyi, Macska, Oroian și Bodo la cadeți și juniori

Din 28 februarie și până pe 9 martie se desfășoară Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori. Actuala ediție va fi găzduită de orașul Plovdiv din Bulgaria, iar pe planșele de acolo vor urca cinci sătmăreni.

Primele probe sunt cele dedicate cadeților, iar spre bucuria noastră, în echipa de spadă masculină avem trei sportivi de la CS Satu Mare. Dacă campionatul începe marți, Adam Macska, Alexandru Oroian și Balazs Szilagyi vor trage miercuri în proba individuală. Antrenorul echipei României, din care mai face parte și sportivul Mihai Bigea (LPS Craiova), este sătmăreanul Nagy Lehel.

“Am plecat de mai multe zile de acasă. Ne-am pregătit împreună la Izvorani. Acum suntem în Bulgaria, iar legat de obiectiv, nu putem să vorbim ca înaintea unui campionat național. Acolo vor fi mulți sportivi cu potențial, dar noi ne gândim la o medalie, dacă nu la individual, atunci la echipe. Sperăm ca sportivii noștri să fie în formă maximă. Pe de altă parte, este un lucru foarte mare să avem trei sătmăreni în echipă. Nu-mi amintesc să mai fi avut recent așa ceva la cadeți. La urma urmei prin munca lor, a noastră, au ajuns aici. În proba pe echipe vom fi favorizați pentru că sportivii se cunosc de mulți ani”, ne-a declarat Nagy Lehel.

Proba individuală este programată să înceapă miercuri de la ora 9:00, iar la start se vor prezenta peste 100 de spadasini. Proba celor peste 30 echipe se va desfășura vineri, 3 martie.

Campionatul European dedicat juniorilor va începe abia pe 5 martie, în același oraș. Dintre sportivii amintiți mai sus, doar Adam Macska va fi prezent și aici. Dar aici intervine un alt sătmărean, este vorba de Marton Szep. Proba individuală la spadă este programată pentru 6 martie, iar pe echipe se va trage pe 9 martie. În echipa României se vor mai regăsi Adrian Dabija (Dinamo) și Mihai Oprea (LPS Craiova), alături de antrenorul Petrică Ungureanu.

Transferat de câteva luni bune la CSU Poli Timișoara, sătmăreanul Benjamin Bodo va intra în concurs pe 5 martie în proba individuală la floretă juniori. Iar în proba pe echipe va trage pe 8 martie alături de Silviu Roșu (Steaua), Cristian Cândescu (Steaua) și Alexandru Pîrva (Steaua). Antrenorul echipei este Florin Gheorghe.

Campionatul European de cadeți și juniori cuprinde probe la spadă, floretă, sabie, masculin și feminin, individual și echipe. România participă cu 39 de sportivi, printre ei 5 sătmăreni.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns