Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Raluca Turcan anunță că nu va candida la șefia PNL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele interimar al Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a reafirmat, sâmbătă, că nu intenționează să candideze la președinția partidului la congresul din acest an.

 
Ea a declarat, într-o conferință de presă susținută la Botoșani, că Ludovic Orban și Cătălin Predoiu sunt interesați de poziția de președinte al PNL, însă nu exclude posibilitatea de a apărea noi candidaturi.

“Voi candida la președinția organizației PNL Sibiu și nu îmi doresc să candidez la președinția PNL. În momentul de față, avem doi candidați — Cătălin Predoiu și Ludovic Orban. Sunt candidați puternici, sunt candidați cunoscuți în partid și fiecare cu un bazin de încredere considerabil în PNL. Este foarte posibil să apară și alți candidați”, a afirmat Turcan, citată de Agerpres.
Cât privește varianta unei soluții de președinte al PNL care să provină dinafara formațiunii politice, Turcan a subliniat că partidul are “resursă politică”.

“Eu cred că PNL are în interior resursă politică pentru a da un președinte de partid, care să unească partidul, care să îi dea forță și care să deschidă partidul către oamenii din exterior. În toată această perioadă de alegeri interne, nu voi face nicio considerație cu privire persoana pe care o consider eu cea mai potrivită pentru a fi președintele de partid, ci, dimpotrivă, voi stimula competiția internă. Voi solicita oamenilor să vină și să pună umărul la reconstrucția PNL și președintele să fie într-adevăr ales de către baza partidului, să simtă oamenii că sunt atrași la decizie, că nu li se mai impune un candidat, că nu li se mai bage pe gât un candidat, o strategie, doar pentru că așa trebuie”, a adăugat Raluca Turcan.

Referindu-se la fostul premier Dacian Cioloș, Turcan susține că nu își poate exprima un punct de vedere atât timp cât nu cunoaște opțiunea politică a acestuia.

 

Congres cu 5.000 de delegați

 

Partidul Național Liberal pregătește un congres “cât mai reprezentativ”, în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere a formațiunii politice, a declarat, sâmbătă, la Botoșani, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.
Potrivit acesteia, la congres, care este considerat forul suprem de conducere al partidului, ar urma să participe 5.000 de membri din toate filialele teritoriale din țară.

“Eu am dorit ca alegerile în interiorul PNL, mai ales pentru funcția de președinte, să se facă de către toți membrii de partid. E complicat de pus în aplicare o asemenea măsură pentru că bazele de date nu sunt tocmai în regulă în toată țara, însă am susținut să fie un congres cât mai reprezentativ, cu un număr foarte mare de membri, 5.000 de membri, astfel încât mulți oameni din județe să participe și la alegerile naționale și să fie ascultați, să fie auziți”, a afirmat Turcan.
Liderul liberal a atras atenția asupra faptului că “PNL trebuie să se redeschidă”, atât pentru membri, cât și pentru cei care vor să se implice în politică.

“PNL trebuie să se redeschidă pe două paliere: unul este pentru oamenii din partid integri, profesioniști și implicați, unul este pentru oameni din afara partidului care se simt din nou atrași de PNL, care simt din nou că PNL poate să le fie un partener loial”, a precizat Turcan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns