Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Romania dorește consolidarea prezenței investiționale românești în R. Moldova

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

România dorește consolidarea prezenței sale investiționale în Republica Moldova și să participe la eventualele procese de privatizare, cu respectarea procedurilor, a declarat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

“Avem în vedere să trecem într-o nouă etapă, noi, România, ca și prezență în Republica Moldova. Ne dorim consolidarea prezenței investiționale românești în Republica Moldova. Ne dorim să fim parte a eventualelor procese de privatizare care vor avea loc în perioada următoare în Republica Moldova, (…) respectând toate procedurile transparente pe care dumneavoastră le veți avea”, a spus Grindeanu, la finalul ședinței comune a Guvernelor celor două state, care a avut loc la Piatra Neamț.

El a precizat că în cadrul ședinței au fost discutate “lucruri concrete” privind dezvoltarea relațiilor dintre București și Chișinău — proiecte în domeniul energiei, infrastructurii, mediului, dezvoltării regionale.

“Acțiunea României va continua să aibă un dublu rol: de stabilizare a Republicii Moldova și de consolidare a cadrelor instituționale și democratice. În al doilea rând, de ancorare politică, strategică, dar și fizică a Republicii Moldova în spațiul european”, a adăugat prim-ministrul, citat de Mediafax.

 

România așteaptă din partea R. Moldova consecvență și seriozitate

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, după ședința de Guvern comună cu Executivul de la Chișinău, că trebuie să se accelereze procesul de reformă din Republica Moldova, dar și parcursul ei european, precizând că România așteaptă “consecvență și seriozitate”.

“Credem că e timpul acțiunilor concrete. Trebuie accelerate procesele de reformă și consolidat pe mai departe parcursul european al Republicii Moldova. România așteaptă din partea Republicii Moldova consecvență și seriozitate. Doar opțiunea europeană poate aduce răspunsuri durabile la așteptările de prosperitate și stabilitate ale cetățenilor din Republica Moldova. Suntem pregătiți să susținem în continuare Republica Moldova pe acest drum”, a afirmat Grindeanu, la Piatra Neamț.

El a calificat drept pragmatică întâlnirea dintre cele două Guverne, adăugând că dialogul a fost unul “constructiv”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns