Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Klaus Iohannis, la bilanţul SRI

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Serviciul Român de Informaţii îşi va prezenta, miercuri, bilanţul pe anul 2016, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, precum şi a preşedintelui Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Adrian Ţuţuianu.

UPDATE Iohannis: Am cerut SRI echilibru și echidistanță

Președintele Klaus Iohannis afirmă că a solicitat Serviciului Român de Informații (SRI) echilibru și echidistanță în desfășurarea activității și aprofundarea parteneriatului cu societatea civilă.

“Am cerut SRI echilibru și echidistanță necondiționată în desfășurarea activităților acestuia, precum și aprofundarea parteneriatului cu societatea civilă, cu cetățeanul la a cărui securitate este chemat să vegheze”, a declarat șeful statului, miercuri, la bilanțul SRI pe anul 2016.
UPDATE: Hellvig: E momentul unui parteneriat onest între SRI și toate instituțiile statului

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a declarat miercuri că este nevoie de un “parteneriat onest” între SRI și toate instituțiile statului, dar și de o aliniere permanentă a rolului și misiunilor Serviciului la regulile jocului democratic.

“E momentul unui parteneriat onest între SRI și toate instituțiile statului pentru că eu, personal, cred că numai în echipă putem menține România în afara pericolelor din interiorul țării, dar și din exterior”, a declarat Hellvig la prezentarea bilanțului SRI.

El s-a pronunțat pentru o modernizare și mai mult a parteneriatului cu instituțiile, notează Agerpres.

“Vom lucra pentru un model mai transparent de control și pentru relații mai deschise atât cu Parlamentul, dar mai ales cu societatea civilă. Vom fi un partener onest al tuturor instituțiilor pentru perfecționarea legislației și pentru a da un exemplu de eficiență și profesionalism”, a adăugat Hellvig.


Bilanţul are loc în contextul în care SRI a aniversat, pe 26 martie, 27 de ani de intelligence în serviciul cetăţenilor.

La evenimentul de azi vor participa, alături de conducerea Serviciului, preşedintele României, Klaus Iohannis, preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, senatorul Adrian Ţuţuianu, precum şi membri ai acestei comisii. Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi nu a fost invitată.

Bilanţul Serviciului Român de Informaţii pentru anul 2016 se va încheia cu declaraţii de presă în jurul orei 14.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns