Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

“Călătorie prin Maramureș” la Muzeul de Artă prin lucrările pictoriței Elisabeta Veress

Imagine de la vernisaj
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Imagine de la vernisaj
Imagine de la vernisaj

Marți pe la ora prânzului s-a deschis la Muzeul de Artă o expoziție personală a pictoriței Elisabeta Veress Pietrar, intitulată “Călătorie prin Maramureș”, o mare parte a lucrărilor surprinzând imagini din zona Cavnic, acolo unde artista trăiește de mulți ani.

Pictorița și-a descoperit talentul intrând în contact cu lumea artiștilor plastici în taberele de creație pe care pensiunea dânsei le găzduiește. După primele încercări în pictură, ea a decis să facă studii superioare de specialitate, obținând licența și masteratul în domeniu la Universitatea de Nord din Baia Mare, în perioada 2011-2016. Expoziția de față, pe lângă valențele ei de prezentare a unui spațiu geografic și spiritual deosebit, documentează și drumul artistei spre obținerea unui limbaj personal. Și se pare că se ajunge la o concentrare cromatică aproape de abstract în lucrările mai mici sau un anume “realism magic”, mai ales în revelarea coloristică a ceva ce s-ar putea numi “sufletul pietrei”, cu reflexii aurii care ies imediat în evidență. Interesantă este și mica sală cu lucrări cu tematică mai diversă, unde cele două “Furtuni” se apropie de o simplitate rece, amintind de arta asiatică.

La vernisajul prezentat de muzeografa Marinela Vașvari au luat cuvântul managerul Muzeului sătmărean, Felician Pop, și artistul fotograf băimărean Felician Săteanu, iar artista a mulțumit gazdelor pentru deschiderea arătîată spre creatori.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Concertele saptamanii la Sala Radio

Asculta acest articol In studioul “Mihail Jora” din Bucuresti, violoncelistul Razvan Suma, solist concertist al Formatiilor Muzicale Radio, poate fi