Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sătmărencele verifică fidelitatea soţilor cu un cost de 120 de euro pe zi pentru un detectiv particular

Femeie detectiv cu aparat de filmat
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Femeie detectiv cu aparat de filmat
Femeie detectiv cu aparat de filmat

În județ nu există o societate care se ocupă cu filajul, dar sătmărenii apelează la cele din alte județe

    Firmele de detectivi, deși lipsesc din județul Satu Mare, sunt frecvent căutate de sătmăreni. Deși sunt nevoiți să caute aceste servicii în alte județe, locuitorii Sătmarului plătesc sume colosale pentru a obține informații de ordin economic, cum e cazul majorității bărbaților, sau informații privind fidelitatea soților, situații întâlnite frecvent în cazul femeilor.

    Când vine vorba de o nouă angajare, de a testa fidelitatea partenerului, de a recupera anumite sume de bani sau a verifica scurgeri de informații din firmă, sătmărenii sunt foarte inventivi. Deși în municipiul nostru nu mai funcționează o firmă de detectivi de ani de zile, locuitorii județului preferă totuși să apeleze la serviciile societăților cu acest profil din alte județe.

Avocații reușesc să soluționeze cazuri aparent fără rezolvare

    O categorie aparte a persoanelor care apelează la aceste servicii sunt avocații. Pentru ei, este o modalitate facilă prin care adună probe pentru câștigarea proceselor. Majoritatea cazurilor în care aceștia au nevoie de detectivi sunt cele de infidelitate.

    Potrivit reprezentanților unei firme de detectivi din Timișoara, care prestează servicii în toate orașele din țară, inclusiv la Satu Mare, numărul doamnelor care vor să dovedească instanței faptul că soțul le înșeală este mai mare decât al bărbaților.

Plata detectivilor este piperată

    Tarifele pe care le practică firmele de detectivi nu sunt deloc mici. Trebuie menționat faptul că munca acestora este greu cuantificabilă, deoarece fiecare caz presupune eforturi mai mari sau mai mici spre soluționare. Unele dintre ele pot fi soluționate într-o singură zi, iar altele pot dura chiar și luni de zile.

Pentru unele cazuri detectivii trebuie să se deplaseze în alte orașe, sau trebuie să stea la filaj opt ore pe zi, vreme de mai multe zile sau chiar o lună. Fiecare caz este particular și, ca urmare, presupune costuri diferite. La costurile pentru prestarea efectivă a filajului se mai adaugă cele de transport, precum și diurna care îi revine detectivului.

    În cazul în care este necesară închirierea unor apartamente sau utilizarea unei aparaturi de spionaj ori sisteme de urmărire prin GPS, și aici se schimbă puțin datele problemei.

    Tariful de bază pentru o zi de spionaj per detectiv pornește de la 100 de euro, în funcție de zonă, locație, complexitatea și dificultatea cazului, la care se mai adaugă celelalte cheltuieli necesare. În acest tarif de 100 euro este inclusă contravaloarea seviciului prestat de către un detectiv particular pentru maximum 10 ore, un autoturism pentru deplasarea acestuia și echipamentele tehnologice de bază.

De menționat este faptul că numărul de detectivi particulari necesari pentru soluționarea unui caz este diferit de la o situație la alta, prin urmare aceste costuri pot ajunge la peste 200 euro/zi în cazul a doi detectivi sau peste 300 euro/zi pentru trei detectivi etc.

    Trebuie specificat că timpul de lucru începe din momentul în care detectivul particular pleacă de la biroul din localitatea sa de reședință și se termină în momentul în care acesta se întoarce la biroul din localitatea de reședință.

    Dacă se iau niște costuri medii pentru investigarea unui caz de infidelitate, cu un tarif de 120 euro pe zi per detectiv, atunci concluzia este una singură< pentru a dovedi infidelitatea soților, sătmărencele sunt dispuse să scoată din buzunar 720 de euro, pentru 6 zile de supraveghere.

    Potrivit unui director de agenție de detectivi particulari din Timișoara care oferă servicii în toate orașele din țară, asemenea solicitări vin din partea doamnelor care se află în prag de divorț și au nevoie de dovezi pentru a le prezenta instanței de judecată.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Profesia de detectiv este una grea,de aceea sunt putini detectivi adevarati care profeseaza..chiar si in Timisoara.Din cate stiu exista o singura firma serioasa de detectivi in Timisoara care efectueaza servicii in toata tara.
    Interesant articol oricum…

Lasă un răspuns