Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sancţiuni în scandalul privind naţionalizarea fictivă a pensiilor private

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să amendeze NN cu 750.000 şi să retragă autorizaţia de director general a Ralucăi Ţintoiu. Ea a primit amendă de 100.000 de lei.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a declarat joi că în cursul acestei zile Consiliul ASF se va întruni pentru a analiza situaţia creată în urma comunicărilor false transmise de NN Pensii, urmând a fi aplicate posibile sancţiuni, notează Mediafax.

„Există unele sancţiuni ce ar putea fi aplicate în baza legislaţiei în vigoare, împotriva conducerii sau chiar a societăţii – depinde de cine este persoana care a lansat sau a luat această decizie, cine a distribuit acest mesaj”, a spus Mişu Negriţoiu.

 

Referitor la declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora chiar Mişu Negriţoiu ar fi declanşat scandalul, preşedintele ASF a spus că nu comentează declaraţii politice, precizând totuşi că nu obişnuieşte să „intervină” pentru diverse interese. „Când eram la Cotroceni (n.n.- consilier prezidenţial), eram acuzat că ocup locul degeaba, apoi la ING am avut un cod de conduită şi acum, la ASF, avem norme clare de conduită, avem numai întruniri oficiale care se consemnează, se face minuta fiecărei întâlniri în parte”.

 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi că scandalul legat de naţionalizarea pensiilor private este un zvon, o prostie aruncată în piaţă de un om politic, făcând referire la Cătălin Predoiu, şi că statul va folosi toate pârghiile pentru ca cei resposabili de situaţia creată să plătească.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns