Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un dirijor din Chișinău conduce joi concertul Filarmonicii

Valentin Doni
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Valentin Doni
Valentin Doni

Concertul simfonic din această săptămână de la Filarmonica “Dinu Lipatti”, programat joi, 27 aprilie, de la obișnuita oră 18.30, îl are ca dirijor pe maestrul Valentin Doni din Republica Moldova, dirijor permanent al Filarmonicii din Bacău, solistă urmând să fie pianista Oana Csiky.

Programul cuprinde Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în Do major op. 15 de Beethoven și Simfonia a 5-a în mi minor op. 64 de Ceaikovski. Este valabil abonamentul nr. 26, iar biletele se găsesc la ghișeul aflat la intrarea sălii de concerte.

Valentin Doni a urmat cursurile Institutului de Arte G. Muzicescu din Chişinău, între 1973 şi 1978, la clasa de dirijat a profesorului Isai Alterman şi la cea de compoziție a profesorului Pavel Rivilis. În 1990‑1992 a studiat dirijatul cu maestrul Ovidiu Bălan, iar între 1992‑1993 s‑a perfecţionat la Conservatorul Naţional Regional din Rueil, Malmaison (Franţa), cu prof. Jean‑Sebastien Bereau. Din 1991 a fost dirijor permanent, iar din 1988 până în 2004 a deținut funcția de director artistic şi prim dirijor al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naţionale din Republica Moldova.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns