Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

LPS Satu Mare, campioană județeană la fotbal juniori Under 15

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Echipa pregătită de Mihai Sabău a terminat neînvinsă campionatul

Locul 1 - LPS Satu Mare
Locul 1 – LPS Satu Mare

Echipa Liceului cu Program de Sport din Satu Mare este noua campioană a județului la fotbal la juniori U15. Juniorii LPS sunt virtuali campioni chiar dacă mai sunt de jucat câteva restanțe care, indiferent de rezultate, nu pot influența situația din partea superioară a clasamentului.

Echipa pregătită de profesorul Mihai Sabău a avut un parcurs foarte bun pe perioada competiției și a terminat campionatul fără înfrângere, cu 9 victorii și un egal, 3-3, cu a doua clasată, CSS Carei. Iar în ultimul meci, LPS Satu Mare s-a impus la scor, 7-3, cu juniorii Olimpiei prin golurile marcate de David Silvester, Roland Sebestin, Mihai Demian 3, Raul Ziman 2. După acest meci LPS Satu Mare a acumulat 28 de puncte, după 10 meciuri și a devansat în clasament pe CSS Carei, Primavera Satu Mare, Energia Negrești, Olimpia Satu Mare și Recolta Dorolț.

Lotul grupării sătmărene cuprinde 18 jucători, doi născuți în 2003, iar restul din 2002. Pe parcursul campionatului au fost utilizați următorii jucători: Alex Cadar, Adrian Chedeș – portari; Denis Batin, Erik Bucs, David Fabian, Mare Marian, Antonio Chiș – fundași; Antonio Pașca, Adam Preg, Raul Ziman, Attila Bora, Darius Vlașin, Adrian Bura – mijlocași, Kevin Barth, David Silvester, Mihai Demian, Roland Sebestin, Emanuel Zaha – atacanți.

De menționat că 4-5 jucători din lot au fost convocați la diverse acțiuni inițiate de FRF și sunt monitorizați pentru eventuala includere în lotul U15 al României. Apoi, portarul Alex Cadar apără uneori poarta juniorilor U17 și U19. El va face deplasarea la semifinala Ligii Elitelor U19 pe care LPS Satu Mare o va disputa de la Constanța, cu Viitorul lui Hagi.

“A fost un campionat disputat, destul de dificil. Copiii sunt în perioada de creștere, de dezvoltare fizică, cu probleme emoționale, dar normale pentru vârsta lor. A fost și stres pentru cei din clasele a 8-a, stres generat de evaluarea națională școlară. Am trecut însă cu bine peste toate etapele și pot spune că avem o grupă cu mulți jucători talentați. Dar copiii trebuie să știe, și aici poate ne ajută și părinții, că pentru a ajunge acolo sus, la fotbalul de performanță, e nevoie de multă muncă, de dăruire, de sacrificii. Altfel vor bate pasul pe loc, iar speranțele lor se vor nărui”, a spus antrenorul Mihai Sabău.

Odată încheiate meciurile din campionat, juniorii au început pregătirile pentru participarea la turneul zonal. La acest turneu, care va fi găzduit de un oraș care va fi stabilit în zilele următoare, vor participa campioanele din Maramureș, Cluj (2 echipe), Bihor, Bistrița, Sălaj și Satu Mare. Menționăm că acest turneu putea fi găzduit de Satu Mare. Din păcate, lipsa terenurilor corespunzătoare, lăsate în paragină de cârmuitorii melegurilor noastre, i-a determinat pe oficialii FRF să se orienteze spre un alt județ.

Până la participarea la etapa zonală, juniorii lui Mihai Sabău vor efectua antrenamente de 4-5 ori pe săptămână punctate cu câteva meciuri amicale. Primul, chiar joi, cu juniorii U17 ai Victoriei Carei.

Locul 2 - CSS Carei
Locul 2 – CSS Carei
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns