Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Procurorii au formulat primele concluzii privind cadavrul din fosa septică a Spitalului Judeţean

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ele vor trebui să se supună unui plan de conformare

Specialiştii criminalişti şi procurorii Parchetului de pe lângâ Tribunalul Satu Mare au formulat ieri, 17 mai, primele concluzii legate de moartea bărbatului care a fost găsit marţi, 16 mai, în fosa septică a bucătăriei Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Surse apropiate anchetei au povestit faptul că bărbatul avea trei rânduri de haine pe el, multiple tatuaje, iar medicii legişti au confirmat faptul că acesta era un om al străzii.

“ În urma necropsiei efectuate de câtre Serviciul de Medicină Legală Satu Mare s-a stabilit cauza morţii, respectiv înecul. În urma investigaţiilor făcute de către ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale am ajuns la concluzia că excludem ca şi cauza morţii o crimă. Nu s-a reuşit încă stabilirea identităţii, însă s-a reuşit amprentarea cadavrului.Sperăm să apară în baza de date a Poliţiei pentru a-l identifica”, a precizat procurorul Marius Iancu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Următorul lucru pe care procurorii urmează să îl stabiliească este legat de modul în care a ajuns bărbatul în fosa septică. Astfel, aceştia pot lua în calcul două varinate. Prima posibilitate şi poate cea mai plauzibilă este că bărbatul s-ar fi adăpostit în fosa septică din cauza frigului, moementul decesului fiind plasat unde în timpul lunii februarie, în timp ce o altă varianta ar fi accea în care bărbatul a fost pacient al unităţii spitaliceşti şi ar fi putut să fugă din spital încercând să se ascundă în fosa septică, însă acest lucru va trebui verificat şi în baza de date a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba susţine ca zona este greu accesibilă şi ca locul nu ar fi frecventat des, nici măcar de angajaţii spitalului care verifică fosa septică doar o dată la câtecva luni.

În ciuda celor declarate de către conducerea Consiliului Judeţean, acest bărbat a reuşit să intre în curtea spitalului şi rămână acolo, asta dacă se adevereşte prima variantă, cu toate că, aproape fiecare cetăţean care merge în vizită la vreo rudă este atent chestionat de către angajaţii firmei de pază care stau la intrarea în curtea spitalului. De asemenea, ar mai trebuie verificat şi modul în care a fost securizat acest canal. Într-un spital o astfel de fosă septică nu ar trebui lăsată la îndemâna oricui, fără ca măcar să fie închisă cu un lacăt corespunzător.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns