Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iohannis se va întâlni cu Trump și Macron la summitul NATO

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Consolidarea unui echilibru în privința cheltuielilor militare, creșterea rolului în lupta împotriva terorismului, evaluarea implementării deciziilor de la Varșovia, inaugurarea unui nou sediu și prezența, premieră, a lui Donald Trump și a lui Emmanuel Macron, vor fi punctele fundamentale de pe agenda summitului NATO de la Bruxelles, din 25 mai, la care va participa și președintele Klaus Iohannis.

La a doua sa prezență la un summit aliat – după cel de la Varșovia – Klaus Iohannis va avea primele contacte oficiale cu noii lideri de la Washington și de la Paris, Donald Trump, respectiv Emmanuel Macron și va discuta alături de ceilalți 27 de lideri euro-atlantici importanța valorilor pe care se fundamentează NATO: unitate, solidaritate și coneziune între state.
Obiectivele României la summitul de la Bruxelles au fost hotărâte în cadrul ședintei Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 21 martie, iar printre acestea se regăsesc reconfirmarea importanţei şi solidităţii relaţiei transatlantice și păstrarea în atenţia aliaţilor a importanţei strategice a Mării Negre.

Întrunirea liderilor euro-atlantici survine într-un moment în care Alianța continuă să se adapteze celor mai mari provocări ale actualei generații, în contextul celei mai puternice consolidări a NATO în privința apărării colective de la finalul Războiului Rece încoace și având în vedere eforturile de a proiecta stabilitate dincolo de granițele aliate.

La acest summit aniversar, prilejuit de inaugurarea noului cartier general al Alianței, este de așteptat să se discute intens pe marginea viitorului rol al NATO în privința asigurării securității și luptei împotriva terorismului, dar și a bugetelor alocate de țările membru pentru dimensiunea apărării, fiind un moment important pentru cimentarea relației transatlantice.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Scandal pentru numirile la CEDO

Asculta acest articol Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constituţională cu soluţionarea unui conflict de natură constituţională între autoritatea