Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UDMR, replică dură pentru europarlamentarul Ivan

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, răspunde acuzaţiilor lansate de europarlamentarul Cătălin Ivan, cu privire la faptul că formaţiunea care reprezintă minoritatea maghiară ar interzice membrilor săi căsătoria cu persoane de etnie română.

“Eu o încadrez în categoria cretinătatea săptămânii. Nu e adevărat, cum să fie? Fantastic. E zi liberă cumva la Parlamentul European? Nu am cum să comentez altfel. Absolut ilar”, a declarat preşedintele executiv al UDMR, pentru stiripesurse.ro.

Cătălin Ivan a scris pe pagina sa de Facebook despre o aşa-zisă regulă din UDMR care le-ar interzice membrilor Uniunii mariajele cu români/românce.

“Am aflat ieri, cu totul întâmplător, despre o regulă internă a celor de la UDMR care interzice membrilor Uniunii să se căsătorească cu românce. Mai concret, un altfel de membru a trebuit să aleagă între femeia pe care o iubea, o româncă, şi activitatea politică. A ales dragostea şi a renunţat la politică. Dincolo de această parte romantică a poveştii, rămâne discuţia despre această regulă internă. Dacă se dovedeşte a fi adevărată, implicaţiile sunt foarte serioase şi multiple”, a scris Cătălin Ivan pe Facebook.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Adevarul e la mijloc: poti fi membru UDMR dar nu poti obtine functii de conducere in UDMR decit daca esti de “rasa pura”. Nu se spune asta direct, dar se aplica. Democratic, modern si european, nu?
    Imi vin in minte acum oamenii de cultura Hajdu Gyozo- scriitor si Adam Erzsebet-actrita (sot-sotie, Adam Erzsebet a murit intre timp) din Tirgu Mures, care au fost trasi pe linie moarta de catre UDMR inca din anii ’90, Adam Erzsebet era actrita la Teatrul Maghiar Tirgu Mures si n-a mai primit nici un rol pe motiv ca “s-au dat cu romanii”. Este o alta dovada de “democratie” la Uniunea Democratica a Maghiarilor din Romania. Bravo baieti, tot inainte spre Comuna Primitiva!

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Preşedinţii comisiilor de la Senat

Asculta acest articol Senatul a ales, joi, conducerea celor 18 comisii permanente, după repartizarea preşedinţiilor între partide, conform algoritmului.