Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Din 15 iunie, antreprenorii pot aplica pentru programul Start-up Nation

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Timpul de asteptare în vederea demararii programului “Start-up Nation” a luat sfarsit
Timpul de asteptare în vederea demararii programului “Start-up Nation” a luat sfarsit

Statul a alocat, în acest an, un buget de aproximativ 1,7 miliarde de lei

    Antreprenorii vor putea să aplice pentru programul “Start-up Nation” din 15 iunie. Înscreierile online vor începe de la ora 10:00 pe site-ul www.aippimm.ro.

    Statul român prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat îşi propune să finanţeze până la 10.000 de firme, iar suma maximă ce poate fi accesată este 200.000 de lei. Timpul de aşteptare în vederea demarării programului “Start-up Nation” a luat sfârşit.

Întreprinzătorii privaţi care şi-au înfiinţat o firmă după data de 30 ianuarie 2017, sau care îşi vor înfiinţa o firmă în perioada următoare, vor putea să îşi depună proiectele cu scopul de a fi finanţate din fonduri  nerambursabile din 15 iunie.

    Pentru programul “Start-up Nation”, statul a alocat, în acest an, un buget de aproximativ 1,7 miliarde de lei, format din fonduri de la bugetul de stat şi din fonduri europene.

“Criteriile sunt simple, trebuie ca firma să aibă mai puţin de 250 de angajaţi, minim unul.  Ceea ce mai trebuie să reţinem este că pot să intre în program cu o firmă nou înfiinţată şi persoanele care au mai avut firme înainte, dar nu pot aplica în cadrul programului pe coduri CAEN pe care şi-au desfăşurat activitatea anterior”, declară Cristian Raţiu – consilier OTIMMC Cluj.

Suma maximă ce poate fi accesată de o firmă
    
    Cei care doresc să aplice pentru “Start-up Nation” pot solicita până la 200.000 lei. Această sumă reprezintă maximul ce poate fi accesat de o firmă prin acest program, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Aceşti bani sunt acordaţi în funcţie de modul în care este conceput planul de afaceri şi totodată punctajul pe care îl acumulezi în funcţie de domeniul de activitate, locuri de muncă înfiinţate, categoriile de angajaţi, tipurile de cheltuieli pe care beneficiarul le va face şi caracterul inovativ al investiţiei.

Domeniile de activitate stimulate prin acest program sunt producţia şi programarea IT, industria creativă, servicii, comerţ şi alte activităţi.

    Singurele cheltuieli eligibile care acumulează şi punctaj în vederea obţinerii de fonduri sunt echipamentele tehnologice şi software. “Se doreşte în principal achiziţionarea de echipamente tehnologice şi tehnică de calcul, dar se pot achiziţiona şi  spaţii de lucru şi mijloace de transport de tot felul.

De asemenea se poate achiziţiona mobilier, birotică, sisteme de alarmă. Pot să fie cumpărate staţii de economie a energiei. Sunt eligibile inclusiv salariile, chiriile şi utilităţile pe toată perioada de implementare a programului şi la fel şi TVA-ul”, explică Cristian Raţiu.

    Durata de implementare a programului este de maxim 12 luni de la semnarea acordului de finanţare, în acest timp beneficiarii având posibilitatea de a efectua maxim trei cereri de plată sau decont.
    Toate informaţiile necesare au fost publicate de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pe siteul www.aippimm.ro.

Transmiterea online a planului de afaceri

    În vederea înscrierii în cadrul programului, solicitanţii vor completa şi transmite online planul de afaceri începând cu ora 10:00 a primei zile de înscriere, timp de 30 de zile calendaristice, până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, care este miercuri, 14 iulie 2017. Există posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns