Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Echipa Multitouchcnme a participat la două competiţii internaţionale

Echipa Multitouchcnme a participat la două competiţii internaţionale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Echipa Multitouchcnme a participat la două competiţii internaţionale
Echipa Multitouchcnme a participat la două competiţii internaţionale

Echipa Multitouchcnme a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Satu Mare a participat de curând la două competiţii internaţionale: Infomatrix 2017 şi Internaţional Luma StarT 2017. Tinerii colegiului s-au făcut remarcaţi prin nivelul ridicat de cunoştinţe, creativitate astfel că şi răsplata muncii lor a fost pe măsură. Echipa Multitouchcnme a obţinut o medalie de argint la concursul Infomatrix 2017 la secţiunea Computer Art cu proiectul “Rechargeable Future – Electra Volta”. Echipa de proiect a fost formată din: design – Szollosi Thomas, clasa XIIF, Filologie Bilingv Engleză profesori coordonatori – Georgeta Cozma, coordonator Echipa Multitouchcnme, Ioan Pop – referent ştiinţific şi asistenţi – David Gabor, clasa a XIIF, filologie bilingv engleză prof. Claudia Pop.

“Infomatrix este un concurs internaţional de proiecte pe calculator, născut din dorinţa de a aduce împreună elevi şi studenţi IT din lume. Concurenţii nu se limitează doar la promovarea excelenţei profesionale, contribuie, de asemenea, la promovarea dialogului şi a coooperării interculturale, prin implicarea elevilor, studenţilor şi profesorilor din numeroase ţări diferite.Infomatrix este organizat sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetăii şi Tineretului din România” precizează prof. Georgeta Cozma.

Ediţia din acest an s-a desfăşurat la Bucureşti, întrunind 589 de proiecte din 45 de ţări de pe toate continentele.

O nouă recunoaştere la nivel internaţional a valorii proiectelor Echipei Multitouchecnme  a venit în urma participării la concursul internaţional de proiecte interdisciplinare “Internaţional Luma StarT 2017”, organizat de Luma Centre Finland în colaborare cu Universitate din Helsinki. Acest concurs vizează teme de proiecte inter şi transdisciplinare.  Echipa Colegiului Mihai Eminescu  a participat cu 7 proiecte transdisciplinare, la patru categorii. În competiţie au fost înscrise peste 800 de proiecte din 37 de ţări, prin urmare şi concurenţa a fost pe măsură. Dintre acestea, juriul a selectat 10 proiecte pentru a fi nominalizate pentru premii şi diplome de onoare, între care se situează şi proiectul Flight Aviation al Echipei Multitouchcnme, o pagina web gândită ca resursă educaţională. Din echipa de proiect au făut parte: Pagina web – Patrik Mihalca, clasa a IXa A, profesori coordonatori –  Georgeta Cozma, prof. Nicoleta Cherecheş, asistenţi tehnici: Mihai Olariu (IX A), CodruţiErdei, Anton Caia (XIB).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns