Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Scandal în comisia de anchetă: George Maior, atacat dur de parlamentari

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul director al SRI, George Maior, s-a prezentat în fața comisiei de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009, dar a refuzat să ofere foarte multe detalii despre vizita acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor. Maior a catalogat întâlnirea ca fiind una privată și a spus că nu poate oferi detalii.

 

Enervați de prestația lui George Maior, doi dintre membrii comisiei au lansat atacuri grele la adresa fostului diretor SRI, în timp real, pe paginile personale de Facebook. Primul care a ieșit la atac este deputatul PMP, Robert Turcescu.

”Daca un FOST director SRI da cu flit unei comisii parlamentare de ancheta raspunzind smechereste cum vrea el si numai ce vrea el, va dati seama cum se comporta directorii IN FUNCTIE ai SRI cind sint in fata Comisiei Paramentare de Control?”, scrie Robert Turcescu, pe pagina personală de Facebook.

Nici senatorul PNL Daniel Fenechiu, vicepreședinte al comisiei, nu l-a iertat pe George Maior pentru prestația sa.

”Audierea dlui Maior, pe scurt:
1) La Oprea acasa a fost un eveniment privat si nu va spui nimic…Nu dau din casa…
2) SRI e bun, l-am facut bun, nu poate face rele de cand l-am facut eu bun..Restu’ e can-can…
3) Directorul SRI se poate intalni la evenimente private cu oameni politici, ca e in firea omului sa nu se izoleze…Se putea intalni si cu Bin Laden daca era necesar…
Cam atat…Comisia merge mai departe si adevarul pe gard…”, scrie Daniel Fenechiu, pe pagina personală de Facebook, citat de stiripesurse.

Maior consideră vizita la Oprea acasă un eveniment privat
Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a declarat luni că, în seara alegerilor prezidențiale din 2009, a fost la Gabriel Oprea acasă, dar această vizită o consideră un eveniment privat, la care nu s-au întâmplat aspecte ilegale sau neconstituționale.

 

“În toate acele zile ale anului 2009, inclusiv în acea zi (ziua alegerilor prezidențiale — n.r.), din punct de vedere al atribuțiilor mele legale și oficiale, acestea au fost îndeplinite conform legii. Au existat întotdeauna și există în viața unui om, chiar deținând asemenea funcții, și aspecte referitoare la elemente private. Ele nu au avut nicio legătură cu activitatea instituției ca atare. Din acest punct de vedere, și acest moment pe care îl evocați îl definesc ca pe un eveniment privat la care am participat, în care nu s-au întâmplat aspecte pe care să le sesizez ca fiind ilegale, neconstituționale și chiar conform unor standarde de moralitate din punct de vedere al funcționării instituțiilor și persoanelor care reprezintă acele instituții, nici din acest punct de vedere, nu am ce să îmi reproșez. Acest moment îl definesc ca pe un eveniment privat”, a spus Maior, fost director al SRI, în cadrul audierilor la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, potrivit Agerpres.

 
Maior definește relația cu Gabriel Oprea, Kovesi, Dîncu și Dan Andronic

 

Fostul director al SRI George Maior, în prezent ambadasor al României în SUA, a venit luni dimineaţă la comisia de anchetă a Parlamentului, pentru a da explicaţii cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009. Acesta le-a spus membrilor comisiei că are „relație de prietenie” cu Gabriel Oprea, iar cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut o relație „strict profesională”.
„L-am cunoscut de multă vreme pe domnul Oprea, aveam o relație de prietenie, ne cunoaștem din perioada din care am activat împreună în mai multe guverne, în guvernul Adrian Năstase, da, avem o relație de prietenie”, a declarat Maior.

 

Chestionat în continuare cum ar caracteriza relaţia sa cu Vasile Dîncu, George Maior a spus că este „o relaţie de veche prietenie”.

În ceea ce priveşte relaţia pe care o are cu Dan Andronic, fostul director SRI a spus că „în timp a fost şi o relaţie de prietenie”.

Cât despre relația cu șefa DNA, George Maior a spus că a fost strict profesională: „O relație strict profesională desfășurată cu atribuțile fiecărei instituții pe care o reprezentam”.

 
George Maior confirmă dezvăluirile

 

Unul dintre cele mai mari scandaluri din ultima perioadă a fost generat de dezvăluirile conform cărora foști premieri, lideri de partid sau oameni importanți din instituțiile de forță jucau tenis cu directorul SRI, George Maior și prim-ajunctul SRI, Florian Coldea.
În presă s-a relatat faptul că aceste partide de tenis aveau loc la vilele de protocol ale SRI și participa doar elita politică. Printre cei indicați că ar fi participat sunt fostul premier Victor Ponta, Liviu Dragnea sau Gabriel Oprea.

Întrebat dacă a participat la astfel de partide de tenis, fostul director al SRI, George Maior, a confirmat: ”Da, am jucat tenis cu prim-miniștri, cu miniștri”.

Jurnalistul Dan Andronic susține că la aceste partide de tenis se decidea soarta României, prin discuții directe între oamenii cu funcții foarte importante în stat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns