Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta și-a început în forță mandatul de la SGG

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, și-a început în forță mandatul. El a anunțat că a primit, sâmbătă, o informare din partea ministrului demisionar al Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu privire planul de măsuri pentru înlăturarea efectelor negative ale precipitațiilor din această perioadă, precizând că la nivelul MAI este activată o celulă care monitorizează situația.
“La solicitarea primului-ministru am luat legătura cu ministrul de Interne, doamna Carmen Dan, care era la birou. M-a informat la efectele negative ale precipitațiilor din această perioadă. Mi-a transmis și în scris toate măsurile pe care IGSU le-a luat deja. Înțeleg că sunt în acest fel activate toate mecanismele necesare pentru a nu exista efecte negative mai mult decât ceea ce s-a întâmplat în Alba, Buzău, Dâmbovița, Timiș, Argeș și în municipiul București. În continuare, la Ministerul de Interne, sub coordonarea directă a ministrului, secretarii de stat, toți cei care au atribuții în domeniu se ocupă în această seară și vor informa Guvernul și pe primul-ministru dacă este nevoie sau dacă va fi nevoie de ceva în plus față de ceea ce desfășoară la Ministerul de Interne”, a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.
Ponta a mai spus că ministrul demisionar de la Interne, Carmen Dan, nu și-a delegat atribuțiile.

 

Luni, ședință pregătitoare SGG pentru avizarea unor acte normative urgente

 

Secretarul general al Executivului, Victor Ponta, a anunțat, sâmbătă, că la începutul săptămânii viitoare va avea loc o ședință pregătitoare la nivelul SGG în vederea reglării părții de avizare a unor proiecte de acte normative care trebuie adoptate urgent în ședința de Guvern.
“Astăzi am lucrat cu aparatul din subordinea Guvernului și mâine (duminică — n.r.) vom avea o listă clară a acelor acte normative care trebuie adoptate fără întârziere. E vorba aici de fonduri europene, de diverse acte ale Guvernului care nu pot întârziate până se lămurește situația politică în Parlament a Guvernului. Luni vom avea o ședință pregătitoare să vedem exact partea de avizare. Sunt miniștri care și-au delegat atribuțiile unor secretari de stat, sunt alți miniștri care nu și le-au delegat și ei personal vor face partea de avizare. Și tot ce este absolut urgent, repet, absolut urgent, și care nu suferă amânare, voi prezenta premierului (…) în așa fel încât indiferent de situația politică să nu pierdem bani pentru țară, să nu pierdem acțiuni care nu pot să aștepte”, a declarat Victor Ponta, la Palatul Victoria.

 

Nicio decizie privind arhiva SIPA nu va fi luată fără o consultare prealabilă
Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, spune că nicio decizie privind arhiva SIPA nu va fi luată fără o consultare ”prealabilă și serioasă cu reprezentanții magistraților”.
”Ca fost magistrat (actual vremelnic Secretar General al Guvernului) o asigur pe doamna judecător Gîrbovan că absolut nicio decizie privind arhiva SIPA nu va fi luată fără o prealabilă și serioasă consultare cu reprezentanții magistraților! Voi discuta cu premierul și ministrul Justiției și vom organiza această consultare în cel mai scurt timp posibil!”, a scris Ponta sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Reacția vine după ce Dana Gîrbovan a adresat o întrebare pentru noua conducere a SGG privind arhiva SIPA, arătând că atâta timp HG 410/2017 este în vigoare va exista mereu suspiciunea că decidenții politici ar putea să o folosească în interese proprii.

”Ce se întâmplă în aceste zile pe scena politică confirmă, o dată în plus, justețea motivelor pentru care UNJR și AMR s-au împotrivit MODULUI în care ministrul Justiției Tudorel Toader a inițiat și elaborat hotărârea de guvern, asumată de Guvernul Grindeanu, prin care arhiva SIPA va fi inventariată din nou. (…) HG 410/2017 prevede că acea comisie de inventariere va fi compusă din 5 membri: doi de la Secretariatul General al Guvernului, doi de la Ministerul Justiției și unul de la ANP. Toate aceste persoane care vor reinventaria arhiva SIPA sunt, așadar, numite politic și sub autoritate politică. Conducerea Secretariatului General al Guvernului tocmai a fost schimbată, fapt ce se va reflecta implicit și asupra comisiei de inventariere. Este legitim, așadar, să întrebăm noua conducere a SGG cine din cadrul acestei instituții, după publicarea HG 410/2017, a intrat în arhiva SIPA și pe cine noua conducere va delega să intre mai departe în arhivă. (…) Cât timp HG 410/2017 este în vigoare va exista mereu suspiciunea că decidenții politici vor să folosească arhiva SIPA în interese proprii”, a scris Dana Gîrbovan, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns