Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Întâlnire de gradul zero Putin – Trump

Prima strângere de mână Trump - Putin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Prima strângere de mână Trump - Putin
Prima strângere de mână Trump – Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi omologul său american, Donald Trump, au dat mâna în momentul în care s-au întâlnit prima dată faţă în faţă, la summitul G20 de la Hamburg, urmând să aibă ulterior o întrevedere bilaterală, în cursul după-amiezii de vineri, a transmis Kremlinul.

UPDATE Donald Trump, “onorat” să îl întâlnească pe Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin aşteaptă “rezultate”


Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat “onorat” de întrevederea cu omologul său rus, Vladimir Putin, care a exprimat speranţa că prima întâlnire bilaterală “va aduce rezultate”, relatează cotidianul The Guardian şi postul CNN.

 

“Este o onoare să fiu cu dumneavoastră”, i-a spus Donald Trump lui Vladimir Putin în faţa jurnaliştilor, în cursul primei întrevederi oficiale, desfăşurată în oraşul german Hamburg cu ocazia summitului G20.

 

“Întâlnirea decurge foarte bine”, a adăugat Donald Trump.

 

Vladimir Putin a replicat: “Sunt încântat să vă întâlnesc personal şi sper că întâlnirea noastră va aduce rezultate”.

 

Întrebat de un jurnalist despre ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial american, Donald Trump a refuzat să răspundă, însă i-a spus lui Vladimir Putin: “Aştept să se întâmple o serie de lucruri favorabile pentru Rusia şi Statele Unite”.

 

“Dragă domnule preşedinte Trump, am vorbit la telefon de câteva ori pe teme foarte importante din agenda bilaterală şi internaţională. În mod clar, conversaţiile telefonice nu sunt niciodată suficiente dacă vrem să găsim soluţii la probleme presante din agenda bilaterală şi la problemele acute de pe plan internaţional; sunt necesare întrevederi personale în acest sens”, a spus Vladimir Putin, potrivit agenţiei Tass.

 

Preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele american Donald Trump şi-au strâns mâinile în timpul primei lor întâlniri faţă în faţă în cadrul eummitului G-20 din oraşul Hamburg, notează Mediafax.

 

“Şi-au strâns mâinile şi au declarat că vor ţine întâlniri separate”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitry Peskov într-o conferinţă de presă cu reporterii.

Întrebat dacă preşedintele rus este nerăbdător să discute cu omologul său american şi dacă va avea multe întrebări să îi pună, Putin a declarat că da.

Oficialul rus a precizat că Vladimir Putin a fost informat în legătură cu declaraţia de joi a lui Donald Trump despre “comportamentul destabilizator” al Rusiei, iar liderul de la Moscova va lua în calcul această afirmaţie şi altele în acest sens făcute de oficiali americani.

 

Putin urmează să participe vineri la două şedinţe oficiale ale G20 şi la o întâlnire informală pentru a discuta despre chestiuni politice, precum terorismul mondial şi situaţia din Orientul Mijlociu. De asemenea, acesta va purta discuţii cu liderii grupului BRICS, care cuprinde Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud.

 

În cadrul summitului care va dura două zile, liderul rus va organiza şi o serie de întâlniri bilaterale cu alţi lideri străini, inclusiv cu preşedintele american Donald Trump. Putin se va întâlni, totodată, cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, şi cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe.

 

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări vineri că aşteaptă “cu interes” prima reuniune pe care o va avea cu omologul său rus Vladimir Putin, la care vor avea ‘multe de discutat’, informează EFE.

 

‘Aştept cu interes toate reuniunile de astăzi cu liderii lumii, inclusiv reuniunea mea cu Vladimir Putin. Multe de discutat’, a scris Trump pe contul său de Twitter. ‘Voi reprezenta bine ţara noastră şi voi lupta pentru interesele ei! Presa care difuzează ştiri false nu va reflecta niciodată în mod corect acţiunile mele, dar cui îi pasă!’, a mai postat Trump într-un al doilea mesaj pe care îl încheie cu cuvintele ‘We will #MAGA!, adică ‘Vom reda măreţia Americii’.

 

UPDATE Prima strângere de mână Trump-Putin, publicată de guvernul german pe Facebook

 

Guvernul german a postat vineri pe Facebook o înregistrare de la întâlnirea informală a liderilor G20, ce surprinde şi prima strângere de mână a preşedinţilor american şi rus, Donald Trump şi Vladimir Putin, transmite agenţia DPA.

 

Momentul în care Putin şi Trump s-au regăsit faţă în faţă este doar una dintre imaginile din montajul video care-i arată pe liderii G20 la o reuniune informală înaintea summitului oficial.

Într-una din secvenţe se vede cum Trump îi bate amical pe spate lui Putin. Întrevederea lor, care urmează să se desfăşoare în marginea summitului, este cel mai aşteptat moment al reuniunii G20.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns