Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Lăsat vraişte de Olimpia, Ciul a jucat într-un amical pentru Unirea Tăşnad

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe vremea când juca la a doua echipă a Olimpiei, Adrian Ciul ne spunea că îşi doreşte să evolueze în liga secundă, după care chiar în prima ligă a României. Vremurile au trecut, fundaşul sătmărean a bifat peste 1.200 de minute pentru Olimpia în sezonul 2016-2017 al Ligii a 2-a. Iar în această pauză misterioasă de vară, fanul Barcelonei nu s-a înţeles cu echipa fanion a judeţului Satu Mare.

La renegocieri, el şi Valter Heil s-au despărţit amiabil (ori ce poate însemna acest termen în fotbalul nostru?!) de Oli. Cât putea să ceară un jucător să evolueze acasă?! Că totuşi Heil a ajuns la un anumit nivel, în curând şi la comisiile FRF. Dar Ciul a fost alungat, nu i s-a oferit şansa să joace în continuare acasă la Olimpia. De vestitul impresar au fost aduşi jucători din Senegal, RD Congo, poate pe viitor şi din Gibuti.

În fine, zilele trecute îi întrebam pe oficialii de la Unirea Tăşnad dacă au purtat discuţii cu Adrian Ciul. Ni s-a transmis că nu, pentru că postul lui este acoperit, cel de fundaş dreapta. Între timp, proaspăt-promovata în Liga a 3-a a disputat în weekend un prim meci amical. Iar în echipa folosită de Marius Botan s-a regăsit şi tânărul fundaş sătmărean. Adrian Ciul nu a semnat deocamdată cu Unirea Tăşnad, urmând ca cele două părţi să se înţeleagă zilele următoare, sau nu.

Şi iată că după simpaticul atacant, Bogdan Faur (pe care Olimpia nu l-a mai vrut), un alt jucător, sau nu, ajunge la Tăşnad de la echipa noastră din Liga 2. De apreciat este faptul că Unirea urmăreşte jucători din judeţ. Am putea să-l amintim aici şi pe Babiciu, jucător cu care Olimpia s-a lăudat că l-a urmărit vreme de mai bine de 365 zile, după care cică l-a luat. Dar Alex a ajuns şi el de la Crasna Moftinu Mic la Unirea Tăşnad, a primit aici o şansă.

Şi pentru că suntem la un articol legat şi de Unirea Tăşnad, menţionăm că deocamdată nu avem noutăţi legate de Certificatul de Identitate Sportivă pe care ar trebui să-l elibereze Ministerul Tineretului şi Sportului pentru ca oraşul nostru să evolueze în Liga 3.

Am contactat vineri MTS-ul. Ni s-a transmis că un astfel de certificat se eliberează în 30 de zile. Dat fiind faptul că Unirea a depus dosarul pe 12 iunie şi că au trecut 30 de zile, am fost îndrumaţi să contactăm luni, în intervalul 9-16:30, departamentul care se ocupă de CIS-uri.

Altfel, trebuie să prezentăm şi ce a făcut Unirea Tăşnad în primul meci amical din pauza de vară. Iată informaţiile apărute pe o reţea de socializare.

”Tiszafured FK (Liga 3, Ungaria) – FC Unirea Tăşnad 0-3 (0-1)

Marcatori: Faur, Szekely, Vereş.

Au lipsit: Vadan, Nagy, Băican , Bălău, Bolba M.

Echipa Tăşnadului:

Prima repriză: Cherecheş Raul, Silaghi Mario, Moţ Flaviu, Bercean Sergiu, Ciul Adrian, Hossu Marius, Stanciu Raul, Bakai Balazs, Faur Bogdan, Cădar Gabriel, Creţ Ovidiu

Repriza a doua: Cherecheş Raul, Mario Silaghi, Moş Flaviu, Ciul (Faur), Mureşan Andrei, Silaghi Raul, Babiciu Alexandru, Dascăl Lucian, Vereş Alex, Szekely Cristian, Holtzberger Cristian

La invitaţia antrenorului echipei gazde, fostul fotbalist tăşnădean Csillag Laszlo, echipa noastră a disputat un amical împotriva echipei locale Tiszafured, promovată şi ea în vara acestui an în eşalonul al treilea al fotbalului maghiar. Mulţumim pe această cale domnului Csillag pentru această invitaţie şi pentru asigurarea condiţiilor de cazare şi masă pentru lotul nostru în acest weekend.

În ceea ce priveşte jocul, au fost două reprize diferite ca şi aspect, în prima repriza jocul a fost echilibrat, iar noi am reuşit să marcăm în urma unei nesincronizări între portarul şi unul din fundaşii centrali ai echipei gazdă, Faur marcând în poarta goală înainte de fluierul final al primei reprize.

A doua repriză, pe fondul unei oboseli a echipei gazdă, am reuşit să dominăm jocul, ne-am creat multe ocazii de gol, am marcat în două rânduri prin cei doi juniori, Szekely şi Vereş, iar Faur a ratat un penalty obţinut de Dascăl.

Au fost rulaţi mai mulţi jucători şi se poartă discuţii cu cei care au fost remarcaţi urmând ca zilele următoare să putem anunţa certitudinile şi lotul definitiv.”

Altfel, Unirea Tăşnad a rămas la Tiszafured pentru relaxare, iar duminică dimineaţa se întoarce acasă. Miercuri va juca un alt meci amical în deplasare la Valea lui Mihai.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Eu personal am vb cu ciul si a spus ca a refuzat din prima 2.500 de lei. Dupa ce a mers dupa actul aditional , attila i-a spus ca poate il rezolva cu suma care a cerut si a asteptat un raspuns. Ciul nu s-a laudat cu nici o oferta papagalule.

  2. Doar dezinformare. Putina decenta, IZ si baby Blajan.
    Ciul a cerut 3.500 de lei si facea pe desteptu ca el are oferte de 5.000 de lei din Liga 2.
    Conducerea a zis ca ii poate oferi doar 2.500, din cauza pragului de salarii. Ciul, care a fost la negocieri cu tatal lui, a zis ca asa pleaca, nu ramane.
    Cand si-a dat seama ca nu il ia nimeni, Ciul a revenit si a acceptat si 2.500. Dar conducerea nu a mai vrut.
    Mai usor cu dezinformarea.

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Vineri, caiac pe Someş

Asculta acest articol La sfârşitul acestei săptămâni au loc zilele comunei Szamossalyi (Ungaria). În cadrul manifestărilor se află şi un