Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La clasele de profesională din judeţ au rămas 527 de locuri neocupate. Numărul de locuri cuprinse în planul de şcolarizare este de 1.144

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Recent, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a afişat lista locurilor libere pentru etapa a II-a de admitere în clasa a IX-a învăţământ profesional pentru anul şcolar 2017-2018.

În prima etapă s-au ocupat doar circa 50% din locurile planificate, respectiv 527 din 1.144.

Situaţia înscrierilor

Iată situaţia înscrierilor la nivelul judeţului Satu Mare în cazul admiterii în învăţământului profesional cu durata de 3 ani. Numărul de locuri cuprinse în planul de şcolarizare a fost de 1.144.
În urma depunerii dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost declaraţi admişi, s-au ocupat 574 de locuri (dintre care 11 locuri suplimentare pentru rromi). În acelaşi timp, au rămas 570 de locuri neocupate (dintre care 43 de locuri suplimentare pentru rromi), disponibile pentru etapa a II-a de admitere.

Liceele cu cele mai multe locuri neocupate

În documentul afişat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean constatăm că unele licee au numeroase locuri neocupate la anumite meserii. Astfel, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii Ion I.C. Brătianu Satu Mare are înmatriculaţi doar şase elevi pe cele 42 de locuri la specialitatea operator la maşini cu comandă numerică, 36 de locuri rămânând neocupate. Tot cu deficit mare la înscrieri se prezintă şi Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu Satu Mare, cu doar 3 înscrişi din 28, aşadar rămând neocupate 25 de locuri la specialitatea confecţioneri produse textile. Relativ multe locuri neocupate se înregistrează şi la: Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi – 24 de locuri în specialitatea tapiţer-plăpumar-saltelar; Şcoala Gimnazială George Coşbuc Medieşu Aurit – 20 de locuri confecţioner produse textile; Liceul Tehnologic Petru Cupcea, Supuru de Jos – 19 locuri în specialitatea confecţioner produse textile şi 16 locuri la specialitatea tâmplar universal etc.

Urmează alte două etape de repartizare

Absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la prima repartizare, nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior (din motive de corigenţă) mai au şanse la următoarele etape de înscriere. Astfel, în perioada 29-31 august vor avea loc înscrieri în etapa a II-a de admitere, o nouă înscriere în intervalul 4-5 septembrie, iar în 6 septembrie se va desfăşura proba suplimentară de admitere.
Multe licee tehnologice contează pe elevii corigenţi în completarea efectivelor din clasele planificate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Revedere după 40 de ani la Liceul Pedagogic Carei – promoţia 1979

Pe la sfârşitul lunii august 1979, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a organizat repartizarea absolvenţilor Liceului Pedagogic Carei, promoţia 1979, acţiune de la care nu puteau lipsi inspectorii de personal Nicolae Cionca şi Vasile Libotean, persoane de care se legau speranţe că vor oferi posturi didactice conform pregătirii.