Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Secerişul grâului se apropie de sfârşit

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Secerisul graului se apropie de sfarsit
Secerisul graului se apropie de sfarsit

În toamna anului 2016, fermierii sătmăreni au semănat grâu pe mai bine de 30.000 de hectare. Vremea a fost favorabilă, iar culturile s-au dezvoltat bine, fără a exista condiţii meteorologice care să afecteze producţia.

Din discuţiile avute cu mai mulţi fermieri din judeţ, secerişul, dacă şi vremea o să permită, s-ar putea încheia în maximum 10 zile bune de lucru. Se scontează o producţie medie ceva mai mare faţă de anul precedent, ceea ce ar însemna peste 4.800 de kilograme la hectar.

Producţii sub ceea ce înseamnă media judeţului se obţin pe solele din Codru, dar şi pe cele din anumite zone ale văii Someşului. Fermierii îi asigură pe cumpărători că este suficient de mare şi conţinutul de proteină.

Cele câteva zile rămase până la terminarea secerişului grâului trebuie să fie fără precipitaţii şi cu temperaturi specifice de vară. În paralel o să fie declanşat secerişul la ovăz.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns