Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FCSB îşi află azi puternicul adversar din playoff-ul CL

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe listă se află: Liverpool, Napoli, Sevilla, Sporting şi ŢSKA

UPDATE: FCSB va juca cu Sporting Lisabona în playoff-ul Ligii Campionilor pe 15/16 august și 22/23 august. Românii vor evolua în deplasare în manșa tur.

FCSB s-a calificat miercuri seara în playoff-ul Ligii Campionilor după victoria cu 4-1 (6-3 la general) în faţa cehilor de la Viktoria Plzen. Vicecampioana României îşi află azi viitorul adversar, iar pe listă sunt cinci forţe ale Europei. Tragerea la sorţi este programată să înceapă de la ora 13:00 la Nyon.

Dacă în turul 3 preliminar a prins cea mai slab cotată echipă, FCSB va avea o misiune dificilă în playoff-ul Ligii Campionilor. Aici poate da numai peste adversari puternici. La tragerea la sorţi de vineri, FCSB-ului îi va ieşi în cale una dintre următoarele echipe:
• Liverpool (457,5 milioane euro)
• Napoli (371,5 milioane euro)
• Sevilla (223 milioane euro)
• Sporting Lisabona (196,15 milioane euro)
• ŢSKA Moscova (78,4 milioane euro)

În paranteză este trecută valoarea fiecărui club în parte, conform transfermarkt.ro. FCSB are o valoare totală 19,95 milioane de euro, adică de peste 20 de ori mai mică faţă de Liverpool, cel mai dificil adversar posibil. Adversarul cel mai “accesibil” ar fi echipa din Rusia.
În ultimii ani, românii s-au întâlnit cu trei dintre posibilii adversari. Pe Sevilla au întâlnit-o în două rânduri, în primăvara EL şi în grupele LC, şi au cedat toate cele patru partide directe. FCSB le-a întâlnit pe Napoli şi pe Liverpool în faza grupelor EL din sezonul 2010-2011, când a obţinut câte un punct în confruntările de pe teren propriu. Singurele necunoscute sunt ŢSKA Moscova, vicecampioana Rusiei şi Sporting Lisabona, locul 3 din ţara lui Cristiano Ronaldo.

Bonus de cel puţin 5,6 milioane de euro

Prin calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor, FCSB şi-a asigurat un bonus de cel puţin 5,6 milioane de euro. Dacă va reuşi minunea de a se califica în grupele LC, vicecampioana României va încasa un bonus de cel puţin 15 milioane de euro. Deocamdată are un loc asigurat în grupele Europa League.

Bonusurile care se dau în grupe:
Europa League: victorie – 360.000 de euro, egal – 120.000 euro, câştigarea grupei – 600.000 de euro, locul 2 în grupă – 300.000 de euro.
Liga Campionilor: victorie – 1,5 milioane de euro, egal – 500.000 de euro, calificare în optimi – 6 milioane de euro.

FC Viitorul a ajuns în Europa League

Viitorul lui Hagi a ratat calificarea mai departe în LC, chiar dacă în tur s-a impus cu 1-0. Acelaşi scor s-a înregistrat şi miercuri la Nicosia, dar în favoarea echipei APOEL. În reprizele suplimentare a câte 15 minute, ciprioţii au mai înscris de trei ori şi s-au calificat mai departe. În aceste condiţii, Viitorul Constanţa îşi va afla vineri, după ora 14:00, adversarul din playoff-ul Europa League. Viitorul nu va fi cap de serie, iar printre adversari se află echipe precum Zenit, Fenerbache, PSV, PAOK, FC Krasnodar, Bordeaux, Everton sau Marseille. Lista adversarilor poate suferi modificări în funcţie de rezultatele înregistrate joi seara în turul 3 EL.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns