Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Începe campionatul Ligii 2 la fotbal!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Olimpia Satu Mare joacă în prima etapă la București, cu Metaloglobus

Pentru sătmăreni, sâmbătă, 5 august, se dă startul oficial în ediția 2017-2018 a campionatului Ligii 2 la fotbal. Un campionat cu 20 de echipe participante de pe tot cuprinsul țării. Iar una dintre echipele care se va afla la startul competiției este FC Olimpia Satu Mare.

Pentru formația sătmăreană debutul de sezon în Liga 2 se anunță unul fierbinte, la propriu și la figurat. La București, acolo unde va juca Olimpia în prima etapă, s-au înregistrat în ultimele zile temperaturi de 37-38 de grade. Cam tot atâtea vor fi probabil și la ora jocului. La asemenea temperaturi este greu de jucat fotbal. Dar, dacă ești bine pregătit, se poate. Iar noi sperăm ca Olimpia să fie “vioara întâi” în meciul cu debutanta Metaloglobus și să se întoarcă neînvinsă la Satu Mare. Dar nu trebuie uitat că un meci pe terenul unei debutante nu este, nu poate fi ușor.

Lotul Olimpiei a plecat spre destinație cu două zile înainte de ora meciului. Sătmărenii se “răcoresc” la Brașov, acolo unde fac un popas mai lung. Și unde s-au antrenat vineri pe un teren sintetic din oraș. De ce pe sintetic? Pentru că echipa bucureșteană își dispută meciurile pe un teren sintetic, iar sătmărenii s-au antrenat la Brașov pe un asemenea teren.

După antrenament, spre seară, sătmărenii vor ajunge la București. Cu ce gânduri, cu ce intenții au venit jucătorii Olimpiei la București?

Evident, deși nu avem nicio declarație oficială în acest sens, gândurile ar trebui să se îndrepte spre o victorie. Cel puțin așa ar fi normal. Că altfel de ce ne-am adus antrenor cu nume, de ce am adus o grămadă de jucători din țară, dar și din străinătate?

Cât despre o formație a Olimpiei pentru meciul cu Metaloglobus, nu putem vorbi în momentul de față. Informațiile pe care le avem sunt puține și nu suntem siguri că au putut fi legitimați toți jucătorii până la ora meciului. Sau că nu vor apărea jucători noi pe ultima sută de metri. Oricum, antrenorul Selymes a luat cu sine un lot alcătuit din 19 jucători, lot pe care îl prezentăm mai jos. Cu precizarea că ultimii trei nu aveau vineri toate documentele pentru a putea fi legitimați.

Lot Olimpia: Dascălu, Fl. Munteanu – portari; Duruș, Cr. Munteanu, Hlinca, Brata, Rus, Cubaș, V. Pop, Lukacs, Villand, Nemeș, Lusamba, Copaci, Miholca, Chitaș, Ben Khalifa, Ayoub, Achim – jucători de câmp.

Despre Metaloglobus avem puține informații. Echipa a promovat în Liga 2 la sfârșitul sezonului 2016-2017 după ce a câștigat Seria 2. Joacă pe arena proprie cu 1.000 de locuri, pe teren sintetic, iar antrenor principal este Bogdan Argeș Vintilă, fost portar la Steaua, FC Argeș, Progresul Rapid și… Olimpia. Dar asta s-a întâmplat prin 1992 când, împrumutat de la Steaua, Vintilă a apărat poarta Olimpiei într-un singur sezon.

Partida de la București va fi arbitrată de Omar Dimitrică (Craiova), Romică Bârdeș (Pitești) și Gheorghiță Bălan (Pitești).

La final nu ne rămâne decât să urăm mult succes Olimpiei Satu Mare în noua ediție de campionat. Așteptăm cu toții de la Olimpia jocuri frumoase, rezultate bune care să aducă cât mai mulți suporteri în tribune.

Meciurile primei etape:
• Metaloglobus București – FC Olimpia
• Luceafărul Oradea – Sportul Snagov
• Ripensia Timișoara – Foresta Suceava
• Dacia Brăila – ASU Poli Timișoara
• FC Argeș – Pandurii Tg. Jiu
• Chindia Târgoviște – UTA Arad
• Academica Clinceni – Dunărea Călărași
• CS Mioveni – CS Afumați
• AFC Hermannstadt – CS Balotești
• ASA Tg. Mureș – Știința Miroslava

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns