Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tudorel Toader sare în apărarea fiului său

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a luat apărarea fiului său acuzat că a fost favorizat pentru a câștiga un post de asistent universitar la Facultatea de Drept din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Concret, jurnaliștii de la o publicație locală susțin că regulamentul a fost modificat astfel încât Ionuț Alexandru Toader să poată participa la concursul pentru postul respectiv deși este doctor în drept penal și aplica pe un post de drept civil.

Ministrul Justiției a susținut însă pentru B1TV că modificarea din regulament a prevăzut doar să adauge o condiție pentru concurs și nu a eliminat niciun criteriu de selecție.

“Eu nu spun păreri, eu vă aduc argumente. El este notar public, în primul rând, în Iași. Are de 5 de experiență în învățământul superior, sigur ca asistent universitar la Facultatea de Drept de la Universitatea Petre Andrei, o universitate privată, dar valoroasă și a ținut seminarii la civil, o disciplină care completează cu practica notarială.

Uitați-vă în regulamentul metodologic, regulamentul care s-a modificat adaugă ceva la forma precedentă a regulamentului. Trimite la nivel de facultăți care să facă o verificare prealabilă suplimentară să vadă dacă doctoratele interdisciplinare se încadrează în profilul postului.

 

Prin urmare, modificarea de la regulament nu scade, nu elimină, nu facilitează nimic și mai introduce un filtru pe care să îl facă facultățile acolo unde este post cu oameni de specialitate după care dosarul urcă la biroul juridic, merge la biroul executiv, se verifică îndeplinirea criterilor și în final la comisia de evaluare. Modificarea regulamentului a avut drept urmare adaugare unui filtru, nu a eliminat nimic”, a afirmat Tudorel Toader.

În plus, ministrul Justiției a precizat că acuzația că postul nu a fost publicat la concurs în Monitorul Oficial nu este una corectă deoarece dacă cineva se uita atent vedea pe a doua pagină că era anunțat acolo.

 

“Față de afirmațiile tendențioase, promovate în spațiul public, înțeleg să fac următoarele precizări:

1. Ionuț Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași, începând din 2013 și doctor în drept penal, din 2016.

2. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României.

3. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare.

4. Îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observată pe pagina de internet a Universității.

5. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul științific de doctor în domeniul drept !”, a spus Tudorel Toader.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns