Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Omul de afaceri Morgenstern a dispărut la fel ca Sebastian Ghiță

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Şeful Secţiei 6 din Bucureşti şi adjunctul lui au fost trecuţi în funcţii inferioare, în urma dispariţiei lui Avraham Morgenstern, iar sesizarea instanţei s-a făcut abia la două săptămâni după lipsa omului de afaceri, a declarat, vineri, directorul general al DGPMB, Marius Voicu. S-a constatat că omul de afaceri Avraham Morgenstern a dispărut la fel ca Sebastian Ghiță.

 

Poliţistul care trebuia să-l supravegheze pe omul de afaceri Morgenstern, suspectat de favorizarea infractorului. Anunţul privind dispariţia, făcut după 15 zile de la lipsa acestuia, relatează Mediafax.

„Pe cale administrativă, doi ofiţeri cu funcţii de conducere au fost trecuţi în funcţii inferioare, respectiv adjunctul Secţiei 6 şi şeful Secţiei 6. (…) Pe parcursul activităţii de control judiciar, în ultima perioadă a desfăşurarării, respectiv de la data neprezentării inculpatului, au fost constatate anumite deficienţe în sarcina poliţistului desemnat cu această activitate, sens în care au fost dispuse măsuri de natură disciplinară, respectiv demararea procedurii de cercetare prealabilă a persoanelor responsabile cu coordonarea şi executarea acestei activităţi de control judiciar”, a explicat, într-o conferinţă de presă, Marius Voicu.

Şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), Marius Voicu, a mai spus că există şi o sesizare a parchetului în acest caz.
„Există şi o sesizare către o unitate de parchet, pentru ca sub coordonarea sau ancheta unui procuror, să se stabilească gradul de vinovăţie şi de ce anume se face vinovat un poliţist sau altul”, a conchis Voicu.

Poliţistul care se ocupa de supravegherea judiciară a lui Avraham Morgensten nu şi-a exercitat corespunzător atribuţiile de serviciu, având în vedere că nu a sesizat instanţa despre încălcarea acestui program de către omul de afaceri, omul legii fiind acum suspectat de favorizarea infractorului.

Precizarea vine după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sesizat Parchetul General (PG), MAI, IGPR şi DGPMB, după ce omul de afaceri Avraham Morgenstern a dispărut, deşi era sub control judiciar, iar poliţiştii au anunţat instanţa de judecată abia după 15 zile de lipsa acestuia.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), verificările au concluzionat că în intervalul 9 decembrie 2016 – 8 mai, Morgenstern a respectat obligaţia de a se prezenta săptămânal la organul de poliţie, ultima prezenţă la Poliţie fiind la data de 8 mai.

Pe numele lui Avraham Morgenstern a fost emis un mandat de arestare în lipsă.
Omul de afaceri, administrator al firmei Shapir Structures SRL, a fost condamnat, în 10 ianuarie, de Tribunalul Bucureşti, la 12 ani de închisoare şi plata a 53 milioane lei către statul român, într-un dosar de evaziune fiscală. Decizia nu a fost definitivă şi, în prezent, la Curtea de Apel Bucureşti se judecă apelul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns