Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare a intrat în finala selecției Capitalei Tineretului din România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În urma demersurilor iniţiate de către Asociația SamStudia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Local Satu Mare, oraşul Satu Mare s-a calificat în finala concursului de concepte “Capitala Tineretului din România”.

Această nominalizare în finală este o undă verde de la nivel național și încă o dovadă că tinerii sătmăreni sunt o adevărată resursă pentru acest oraș, în special prin planul propus de către Primăria Municipiului Satu Mare și Asociația SamStudia, prin care se vor reconecta mai mulți tineri sătmăreni plecați pentru a putea crea o dezvoltare sustenabilă la nivel de oraș.

Următoarea perioadă va fi una aglomerată pentru sătmăreni, aceștia având responsabilitatea să pună la punct candidatura finală a orașului în următoarele 2-3 luni pentru a putea avea șanse reale la câștigarea titlului. Astfel, se vor organiza dezbateri, focus grupuri, brainstorming-uri, consultări publice și, nu în ultimul rând, întâlniri de lucru şi evenimente, deschise desigur tuturor tinerilor doritori, scopul acţiunilor fiind implicarea cât mai multor tineri în elaborarea acestui plan, care va reprezenta un plan bun de acţiune pentru următorii ani.

În finala competiției s-au calificat și orașele Baia Mare și Iași.

Primul oraș din România care poartă titlul de Capitala Tineretului din România a fost Timișoara, care și-a asumat pionieratul programului în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017, iar începând cu 2 mai 2017 municipiul Bacău poartă acest titlu, timp de un an. Ediția din 2017 a programului se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Sunt curios ce poate prezenta Satu Mare in sustinerea demersului . Am o propunere : Spatiu verde dintre str Baritiu,str Brediceanu si str M Basarab,tehnici moderne de cosit cu lama de buldozer,iar intre trotuar si str Brediceanu in loc de gazon sunt arbusti arnamentali (Scaieti,ciulini ,iar pentru alergici ,AMBROZIA ). Poate se inspira si celelalte orase . poate se inspira si Informatia sa scrie un articol despre colaborarea Primariei si Florisal . Autorul poate castiga premiul Pulitzer.

Lasă un răspuns