Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Actorul Jerry Lewis a murit din cauza unei insuficiențe cardiace în stadiu terminal

Jerry Lewis
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Jerry Lewis
Jerry Lewis

Actorul de comedie Jerry Lewis, care a decedat duminică în reședința lui din Las Vegas la vârsta de 91 de ani, a murit din cauza unei insuficiențe cardiace în stadiu terminal, a dezvăluit luni medicul legist John Fudenberg din comitatul Clark, citat de Reuters.

Cauza decesului a fost stabilită de un medic de la un centru de îngrijiri paliative și a fost apoi comunicată Biroului de Medicină Legală. Autoritățile au spus că moartea cunoscutului actor nu necesită deschiderea unei anchete, a precizat medicul John Fudenberg.

Jerry Lewis a beneficiat în ultima parte a vieții de un tratament paliativ la domiciliu, potrivit aceluiași medic american.

Actorul american a reușit să transforme un stil unic de comedie facilă într-o carieră îndelungată și de mare succes în cinematografie, televiziune și teatru. A fost, de asemenea și un mare filantrop, organizând în fiecare an un teledon de Ziua Muncii (Labor Day) din Statele Unite.

A format alături de Dean Martin un duo de comedie foarte popular în anii 1940 și 1950. Atunci când se aflau pe culmile gloriei, cei doi artiști generau în rândul fanilor un val de isterie asemănător celor provocate de Frank Sinatra și The Beatles.

Printre cele mai cunoscute filme cu Jerry Lewis se numără pelicule precum “The Nutty Professor” (1963), “The Bellboy” (1960) și drama “The King of Comedy” (1982), regizată de Martin Scorsese.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns