Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Galeria Borghese și Fendi au anunțat crearea unui centru de studii consacrat lui Caravaggio

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Galeria Borghese și casa de modă Fendi au anunțat, miercuri, la Roma, crearea unui centru de studii și de cercetare consacrat lui Caravaggio, o inițiativă dedicată în special luptei împotriva atribuirii greșite de opere celebrului pictor italian, informează AFP.

“Deoarece marii experți în Caravaggio nu mai sunt aici, toată lumea poate decide să atribuie o lucrare a artistului”, a explicat directoarea Galeriei Borghese, Anna Coliva, într-o conferință de presă, reamintind că acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori în ultimii ani.

Cel mai recent exemplu este cel al unei picturi descoperite în 2014 într-o mansardă din apropiere de Toulouse, în sudul Franței, în cazul căreia unii experți asigură că este vorba de un veritabil Caravaggio (1571-1610), în timp ce alții susțin că tabloul este doar o copie.

În încercarea de a evita astfel de controverse a fost creat Caravaggio Research Institute, “al cărui model poate fi aplicat altor structuri”, a indicat Anna Coliva.

Centrul își propune să devină “o referință la nivel mondial” în materie de cercetare a operei lui Caravaggio, urmând ca progresele înregistrate în urma acestor cercetări să fie publicate pe o platformă online, care va deveni cea mai mare bază de date dedicată pictorului lombard, au asigurat promotorii săi.

Pentru a-și face cunoscut proiectul, Fendi și Galeria Borghese au conceput și un program de expoziții dedicate artistului, care vor fi găzduite, în următorii trei ani, de mai multe muzee importante din întreaga lume.

Prima astfel de manifestare va avea loc la Getty Museum din Los Angeles, care va expune începând din 21 noiembrie trei lucrări ale lui Caravaggio împrumutate de Galeria Borghese.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Un nou îndemn la trasul clopotelor

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului revine asupra îndemnului lansat la începutul stării de urgență către toate parohiile și mănăstirile din cuprinsul Sătmarului și Maramureșului de a trage clopotele în fiecare zi la ora 12:00.