Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Revista Rolling Stone a fost scoasă la vânzare

Copertă Rolling Stone
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Copertă Rolling Stone
Copertă Rolling Stone

Editorul revistei Rolling Stone a anunțat că a decis să scoată la vânzare pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deține în cadrul acestei publicații, informează BBC.

Rolling Stone, o revistă înființată în urmă cu 50 de ani, este cunoscută pentru articolele sale dedicate muzicii și culturii populare, dar include și jurnalism politic și secțiuni de comentarii.

Jann Wenner, fondatorul revistei, a deschis această publicație în San Francisco în 1967 în colaborare cu criticul muzical Ralph Gleason.

De atunci, publicația a rămas sub controlul companiei sale, Wenner Media.

Rolling Stone a fost timp de decenii o prezență constantă în peisajul comentariilor dedicate muzicii și vieții politice din Statele Unite.

Revista este renumită și pentru copertele sale legendare, care, timp de mulți ani, au reprezentat un simbol suprem al succesului și al importanței pe care le aveau diverși cântăreți și trupe.

Artiști precum Jim Morrison, Madonna și Lady Gaga au apărut de-a lungul anilor pe coperta revistei, dar și președinți, actori și chiar papi.

Probabil că una dintre cele mai faimoase coperte ale revistei Rolling Stone a fost aceea ce a inclus o fotografie realizată de Annie Leibowitz cu regretatul solist al trupei The Beatles, John Lennon, culcat gol alături de soția lui complet îmbrăcată, artista și interpreta Yoko Ono.

Fotografia a devenit celebră și datorită faptului că John Lennon a fost asasinat la doar câteva ore după realizarea acelei imagini.

Rolling Stone a reprezentat locul în care s-au format o întreagă generație de critici muzicali, precum Lester Bangs, dar și jurnaliști pe tematici sociale și politice, precum Tom Wolfe, Hunter S. Thompson și PJ O’Rourke.

Cu toate acestea, reputația sa de promotor al jurnalismului de calitate a fost grav afectată după ce revista a publicat o știre falsă în 2014 despre un presupus viol comis în campusul Universității Virginia.

Rolling Stone a retractat știrea în 2015 și a plătit daune financiare în urma unui proces în care publicația a fost acuzată de defăimare.

Recent, publicația s-a confruntat cu un mediu de afaceri tot mai dificil, în contextul în care întreaga industrie de publishing încearcă să se adapteze la migrația cititorilor spre spațiul online.

În pofida acestor aspecte, Wenner Media a anunțat că revista Rolling Stone are în continuare 60 de milioane de cititori în fiecare lună, iar prezența sa pe internet, inclusiv pe rețelele de socializare, a devenit tot mai pregnantă.

Wenner Media spune că explorează “opțiuni strategice” în această perioadă cu scopul de a asigura “cea mai bună poziționare a brandului pentru o creștere viitoare”.

Wenner Media a vândut deja alte titluri ale sale, Us Weekly și Men’s Journal, companiei American Media, publisherul tabloidului National Enquirer.

“Am făcut pași foarte mari pentru a transforma Rolling Stone într-o companie multi-platformă și suntem încântați să construim o casă potrivită pe fundația noastră puternică”, a declarat Gus Wenner, președintele și directorul operativ de la Wenner Media, într-un comunicat.

Comunicatul nu precizează dacă publisherul american se află deja în discuții cu potențiali cumpărători.

BandLab Technologies, o companie cu sediul în Singapore, deține la rândul ei 49% din acțiunile revistei Rolling Stones.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

HOROSCOP

Asculta acest articol HOROSCOP Informația Zilei 20.07 Ne aflăm în zodia RAC