Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Adrian Petrescu dirijează concertul de joi al Filarmonicii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Adrian Petrescu
Adrian Petrescu

Redescoperit de sătmăreni cu ocazia unui concert în aer liber, dirijorul și compozitorul Adrian Petrescu, afirmat ca muzician în calitate de oboist, va dirija joi, 12 octombrie, de la ora 18.30, concertul simfonic al Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, inclus în programul Zilelor Muzicale Sătmărene.

Programul va începe cu Uvertura operei ”Flautul fermecat” de Mozart și are în centru Concertul pentru oboi și orchestră în Re major de Richard Strauss, o piesă de referință pentru acest instrument, avându-l ca solist pe Ludovic Armin Cora. Partea a doua este consacrată Simfoniei a IV-a în do minor, ”Tragica”, de Franz Schubert.

Armin Cora este unul dintre cei mai cunoscuți oboiști din lume și trăiește în Luxemburg. S-a născut la Brașov, în anul 1977. Absolvent al Academiei din Berna, Elveția, al Conservatorului Național de Muzică București și al Mannheim Musikhochschule din Germania. Ludovic Armin Cora a acumulat, în calitate de muzician de orchestră, o vastă experiență în domeniul simfonic și al muzicii de operă, fiind invitat în calitate de colaborator de către orchestre de prestigiu din Europa.

Adrian Petrescu, prim oboist al Filarmonicii ”George Enescu” din Bucureşti de peste trei decenii, instrumentist de excepţie la multe instrumente de suflat, compozitor şi dirijor, este absolvent al Liceului de Muzică din Braşov şi al Conservatorului din Iaşi.

Este valabil abonamentul nr. 6, iar biletele se găsesc la intrarea sălii de concerte.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns