Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Acord de parteneriat între Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia” şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia” Satu Mare şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare au încheiat un acord de parteneriat.

Astfel, pe 6 decembrie 2017, elevii din clasa a VIII-a D de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă au vizitat Colegiului Tehnic ”Unio-Traian Vuia”. Scopul vizitei a fost familiarizarea acestor elevi cu specificul meseriilor pe care le poate oferi învăţământul profesional al acestui renumit colegiu sătmărean. În aceste condiţii, elevii au posibilitatea de a vizita atelierele de practică, cabinetele de specialitate: legislaţie rutieră, educaţie rutieră, construcţii, instalaţii şi mecanică.

 

Prezentarea colegiului

 

Au fost prezentate lucrările cu care au participat elevii la ediţiile anterioare ale concursurilor de specialitate. Dintre acestea, un succes deosebit l-a avut lucrarea premiată în cadrul concursului EUROTEHNICUS 2017, realizată sub îndrumarea profesorului ing. Silaghi Răzvan Alin.

În finalul acestei activităţi au avut loc discuţii pe temele propuse de elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, dialoguri cu caracter informativ dar şi propuneri din partea colectivului cadrelor didactice ale liceului pentru a găsi soluţii de integrare a elevilor din clasa a VIII-a D în familia Colegiului Tehnic ”Unio-Traian Vuia”.

Cu acest prilej, elevii clasei a VIII-a D şi-au manifestat mulţumirea printr-un colind atât de binevenit în această perioadă a sărbătorilor de Sf. Nicolae şi a Crăciunului.

 

Integrarea elevilor cu CES

 

Scopul activităţii a fost realizarea unui prim pas din cadrul proiectului ”O meserie bine aleasă pentru un viitor mai bun” coordonat de: profesorii ing. Wagner Erika, ing. Tarcza Maria Ildico, psihologii: Makara Kinga, Mureşan Irina – Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia”, profesoara Riţ Bianca – Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă. Acest proiect are ca scop integrarea elevilor cu CES în şcolile profesionale pentru a le asigura la un moment dat şansa de a găsi o meserie pe care apoi să o poată practica.

Coordonarea activităţii a fost asigurată de conducerile celor două şcoli, respectiv directorul dr. Popescu Vlaicu din partea Colegiului Tehnic ”Unio-Traian Vuia” şi directoarea Costin Ramona din partea Centrului Şcolar pentru educaţie Incluzivă. Au mai colaborat profesorii ingineri de la catedra tehnică a colegiului: ing. Bogdan Radu, ing. Silaghi Alin Răzvan, ing. Katona Judit, ing. Wagner Erika, ing. Tarcza Maria Ildico, ing. Pop Aurelia, ing. Danciu Maria, ing. Andrişan Dariana.

Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara Cornelia Bălan Pop.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns