Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Soprana Luiza Fatyol va cânta în “Rigoletto” la Sala Radio

Luiza Fatyol
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Luiza Fatyol
Luiza Fatyol

Vineri, 12 ianuarie, la Sala Radio din capitală, este propusă opera “Rigoletto” de Giuseppe Verdi în versiune de concert. Va fi primul concert al Orchestrei Naţionale Radio din anul 2018, transmis în direct de la ora 19 pe canalul Radio România Cultural, dar şi online pe site-urile Radio România Cultural şi Muzical.

Baritonul George Petean, cel care a fost prezent în luna decembrie a anului tecut în producţia aceluiaşi spectacol la Opera din Liege, soprana Luiza Fatyol, tenorul Cosmin Ifrim şi mezzo-soprana Cristina Damian vor fi soliştii Orchestrei Naţionale Radio, ansamblu dirijat de David Crescenzi. Participă Corul Academic Radio pregătit de Ciprian Ţuţu.

Ajunsă în pragul vârstei de 30 de ani, soprana sătmăreană Luiza Fatyol este solistă a Operei din Düsseldorf. A început studiile de canto cu Claudia Popdan la Şcoala de Arte din Satu Mare, apoi a urmat Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a studiat cu Ana Rusu şi Carmen Gurban. În repertoriul său se află multe roluri importante de soprană lirică, printre cele mai recente fiind Gilda din “Rigoletto”. În 10 februarie Luiza va cânta rolul Adina din “Elixirul dragostei” de Donizetti la Opera Română din Cluj-Napoca.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns