Image 1
Image 2

Şoferii de taxi din Satu Mare sunt daţi afară dacă îşi cer drepturile

Statie de taxiuri in municipiul Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Statie de taxiuri in municipiul Satu Mare
Statie de taxiuri in municipiul Satu Mare

Este cazul concret al lui Cristian Fernea, care a fost concediat pentru că și-a exprimat părerea pe un site de socializare

Cu toate că ideea creşterilor de tarife pentru care au protestat taximetriștii este îmbrăţişată de majoritatea şoferilor de taxi din oraş, în cadrul emisiunii Audiențe în Direct, din data de 9 ianuarie, aflăm ce anume stă în spatele lipsei de unitate pe care o afişează aceştia ca grup. Vă reamintim că în Satu Mare au fost eliberate 650 de autorizaţii taxi.

“Motivul pentru care sunt singur azi aici este simplu. Dacă ieşi în faţă şi spui care îţi sunt problemele eşti ameninţat de către patron. Mai mult decât atât, eşti batjocorit şi umilit cu fiecare ocazie. În aceste condiţii nimeni nu riscă să îşi piardă locul de muncă”, ne-a mărturisit Adrian Popa în cadrul emisiunii “Audienţe în direct”.

Ioan Fanea și-a dat afară angajatul pentru că i-a sugerat să-și ceară scuze de la angajații pe care i-ar fi jignit

Această atitudine a patronilor de firmă faţă de propriii angajaţi a putut fi observată de către sătmăreni în urma intervenţiei pe care Ioan Fanea – patronul firmei VIP Taxi – a avut-o în cadrul emisiunii de la Informaţia TV. “Taximetriştii nu au cei şapte ani de acasă, şi spun asta pentru că au venit neorganizaţi în zi de sărbătoare la uşa mea să facă protest. Aşa ceva nu se face.

În al doilea rând, ei nu ştiu ce vorbesc, habar nu au ce sunt alea costuri, pentru că sunt şoferi. Dacă e să vorbesc despre majorări o fac cu administratori de firme, nu cu un şofer care nu are nici o maşină.

Degeaba îi spun eu «du-te în dreapta», că el merge în stânga. Acestor băieţi nu le convine să muncească, ar vrea să facă 100 lei într-o oră, să nu pună ceasul şi să meargă după aceea prin baruri la păcănele”, declara Ioan Fanea în 9 ianuarie la “Audienţe în direct”.

Realitatea pare a fi una şi mai dură în cercul restrâns al taximetriştilor. Spunem aceste lucruri deoarece pe reţelele de socializare apar postări ale şoferilor care scot la suprafaţă adevărata realitate.

“Domnule Fanea, tot respectul pentru ce aţi realizat în viaţă şi consider că am fost o persoană respectuoasă şi respectată de toţi cei din anturajul acestei meserii, dar sunt profund şocat după atâţia ani de colaborare să aud în ultima perioadă jigniri şi cuvinte precum boschetari, muritori de foame, ciobani, jucători de păcănele şi altele aduse de către dumneavoastră la adresa noastră, a colaboratorilor firmei pe care o conduceţi”, scria Cristian Fernea pe grupul de Facebook “Clubul Taximetriştilor din Satu Mare”.

Taximetristul îl îndeamnă pe şeful lui să mediteze şi totodată să decidă dacă angajaţii săi merită sau nu să primească scuze din partea lui. Ioan Fanea a cugetat, iar în dimineaţa zilei de 10 ianuarie l-a concediat pe Cristian Fernea. Aflăm totodată că odată cu acesta, în semn de solidaritate, mai mulţi şoferi au părăsit compania.

 

Mai multe detalii despre acest caz găsiți în exclusivitate în ediția tipărită din data de 11 ianuarie.

4 comentarii

  1. Felicitari !, D-le patron Fanea. Nici eu nu as permite niciunui angajat de-al meu sa se comporte in mod obraznic cu mine si sa ma deranjeze in sarbatorile mele cu protestele lor de # REZIST. Dvs. sunt sigur ca le oferiti angajatilor tot ce se poate oferi pt. desfasurarea activitatii in conditii normale. Sunt convins ca nu obligati pe nimeni sa accepte conditiile impuse de dvs. la angajare. Cui nu-i place poate pleca,…, demisia si pusi-pa !… Ce atata targuiala , o sa gasiti alti angajati nicio problema. Ce cred astia ? ca fac dictatura taximetrista ? fac impuneri patronului ?. Sa-si infiinteze fiecare firma lui daca sunt in stare si sa dicteze acolo pe banii lui si nu al altuia !!!. Si atunci sa-i vedem ce-or face acesti “muritori de foame “…. Galagiosii numai galagie stiu sa faca in rest,…….Partz.

Lasă un răspuns

Connect with