Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mani Gyenes: A fost cea mai grea ediţie în care am concurat

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sătmăreanul a terminat Raliul Dakar 2018 pe locul 23

Ediţia 2018 de Dakar a ajuns sâmbătă la un bun final pentru sătmăreanul Emanuel Gyenes. Pilotul de la Autonet Motorcycle Team a rezistat la competiţia supremă din America de Sud şi a încheiat pe un loc excelent, pe 23.

Doar să ajungi la final reprezintă un lucru enorm, dincolo de alte obiective. Este cel mai dificil raliu din lume pe care nu mulţi îl termină. Dovadă că din aproximativ 140 de piloţi, doar 85 au reuşit să ajungă pe podiumul de la Cordoba (Argentina), la clasa moto. Acolo s-a desfăşurat sâmbătă etapa cu numărul 14. Mani Gyenes a obţinut cel mai bun loc de etapă, al 17-lea. Iar în clasamentul general a încheiat pe locul 23, la clasa moto, cu timpul total de 50h 2min 42sec. Clasa moto a fost câştigată în premieră de austriacul Matthias Walkner (KTM), urmat de argentinianul Kevin Benavides (Honda).

În anul 2018 s-a consumat ediţia 40 din Raliul Dakar, a 10-a din America de Sud. Pentru Mani Gyenes a fost a opta participare, iar cea mai bună clasare rămâne cea din 2016, locul 14. Timp de două săptămâni s-au parcurs în în jur de 9.000 de kilometri, din care aproximativ 4.000 de kilometri i-a reprezentat probele cronometrate. În calendar erau programate 14 etape în Peru, Bolivia şi Argentina, însă două dintre ele au fost anulate, etapele 9 şi 12, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

“Salutări de la finişul ultimei probe speciale! Mulţumesc pentru mesajele primite de la voi de-a lungul raliului, aceasta a fost cea mai grea ediţie în care am concurat. Le mulţumesc celor care m-au sprijinit să particip la Dakar 2018: Autonet, Schlemmer, Motul, Pirelli. Aceasta a fost cea mai dură competiţie din rally-raid şi nu aş fi ajuns aici fără susţinerea lor. Laci şi Szabi vă mulţumesc pentru toată munca din acest Dakar”, a declarat Gyenes la finalul competiţiei.

Totodată, acesta ne-a transmis că de la Cordoba s-a deplasat la Buenos Aires pentru a lăsa echipamentul la vaporul care-l va duce în Europa. Revenirea în România este programată pentru marţi, 23 ianuarie, ora 15:25, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. După care eroul nostru va porni spre Satu Mare. De-a lungul Dakar-ului am prezentat multe informaţii legate de aventura lui Mani la Dakar. Aşteptăm să ajungă acasă să ne povestească prin ce a trecut în anul 2018 cu al său motor KTM 450 Rally Replica. Până atunci îl felicităm pe singurul român participant la cel mai dificil raliu din lume! A dat din nou dovadă că este un adevărat erou naţional!

Alăturat vă prezentăm locurile ocupate de Mani Gyenes la etapele de Dakar şi poziţia la general după fiecare rundă.

Câștigătorii de la auto, moto, camioane și quad-uri îi găsiți AICI.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns