Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cursuri cu frecvență redusă la Academia de Poliție

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Printr-o hotărâre de guvern, agenții de poliție, maiștrii militari și subofițerii se pot înscrie la concursuri de admitere pentru cursuri fără frecvență la Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

În Hotărârea Guvernului nr. 294/2007 se arată: „Pentru motivarea profesională, agenții de poliție/maiștrii militari/subofițerii care îndeplinesc condițiile și criteriile specifice de recrutare stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne se pot înscrie la concursul de admitere în Academie, la programe de studii universitare de licență acreditate/autorizate la forma de învățământ cu frecvență redusă, pe locuri alocate prin cifrele de școlarizare distinct față de cele destinate candidaților pentru forma de învățământ cu frecvență. Selecția candidaților se realizează în conformitate cu criteriile de selecție stabilite de MAI și pe baza metodologiei prevăzute la art. 14 alin. (1)”. De asemenea, la alineatul 2 din același articol se precizează că „numărul locurilor pentru forma de învățământ cu frecvență redusă se stabilește între 10% și numărul maxim de locuri alocat pentru forma de învățământ cu frecvență, cu încadrarea în capacitatea de școlarizare stabilită de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior”.
Important pentru agenții de poliție, maiștrii militari și subofițeri este că „la absolvirea Academiei, studenții care promovează examenul de licență primesc primul grad de ofițer odată cu promoția care finalizează studiile la forma de învățământ cu frecvență”, așa cum se precizează în alineatul 3 din același articol.
Forma actuală a Hotărârii de Guvern a fost semnată de premierul actual, Viorica Dăncilă, de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan și de Gigel Paraschiv, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației Naționale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Prevenirea violenţei în rândul elevilor din Tăşnad

Campania Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor! continuă în judeţul Satu Mare, poliţiştii organizând noi acţiuni informativ-preventive. Astfel joi, 21 februarie, poliţiştii şi-au propus să se întâlnească cu cât mai mulţi elevi ai Liceului Tehnologic Tăşnad, pentru a încerca să-i convingă, prin argumente pertinente, să facă alegeri corecte, care să îi ţină la distanţă de delincvenţă şi infracţionalitate.