Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trei arte se reunesc în expoziția AAP de la Consiliul Județean

Protagoniștii expoziției
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Expun Anton Ardelean, Vasile Dragoș și Zilahi Kato-Klara

Protagoniștii expoziției
Protagoniștii expoziției

Asociația Artiștilor Plastici din Satu Mare a deschis joi după prânz o nouă epxoziție în holul Consiliului Județean Satu Mare, reunind trei artiști cu modalități de expresie cu totul diferite: un pictor, un sculptor în lemn și o doamnă care a ales fotografia artistică.

Anton Ardelean, născut la Livada, inginer agricol și fermier, s-a îndreptat spre pictură datorită influenței lui Podolyak Vilmos și a profesorului său de desen Fodor Kalman. Autodidact, s-a înscris în AAP Satu Mare în 2016. Pictează în ulei și abordează mai multe tipuri de lucrări: peisaje, naturi statice, compoziții florale. Un colorist destul de bun, mai are stângăcii în privința desenului și proporțiilor, dar străduința sa este de apreciat, iar unele tablouri au o prospețime plăcută.

Vasile Dragoș, care a împlinit 60 de ani, este un sculptor în lemn deja consacrat în AAP (cu 8 ani de activitate), iar în această expoziție aduce o galerie de figuri umane stilizate, mai ales din lumea satului, dar surprinde și printr-o replică nu lipsită de haz la tema clasică a lui Venus din Milo. Acuitatea observației și migala realizării îl recomandă.

Zilahi-Kato Klara, profesoară de limbă maghiară, se ocupă de peste 10 ani cu fotografia artistică, iar lucrările ei caută spațiile mari, explorează peisaje, nori, construcții vechi, miniaturi din natură, folosind până și cutele materialului pe care sunt tipărite pentru a obține un plus de mister. Activează în AAP de aproape 5 ani.

A cântat la vernisaj folkista Loredana Morar, prezentările fiind făcute de Cristian Rudăreanu și președintele AAP, Gergely Csaba. Expoziția poate fi văzută până în primele zile ale lunii mai.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns