Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Corneliu Balla, comemorat printr-un itinerariu cultural la Carei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu ocazia împlinirii a 88 de ani de la nașterea scriitorului Corneliu Balla, Direcția de Cultură și Sport a Municipiului Carei în colaborare cu Biblioteca Municipală Carei au organizat cea de-a doua ediție a acțiunii intitulate „Itinerarul cultural Corneliu Balla”.

Evenimentul s-a desfășurat miercuri, 18 aprilie 2018, începând cu ora 11.15 și a constat în parcurgerea unui traseu și oprirea în câteva locații care au avut legătură cu viața scriitorului.

Participanții au pornit de la placa memorială amplasată pe blocul unde a locuit scriitorul, în cartierul Republicii din municipiul Carei, au depus o coroană de flori, au poposit apoi la Liceul Agroindustrial, actualul Liceu romano-catolic „Josephus Calasantius”, instituția unde a predat ca profesor de limba și literatura română și la Biblioteca Municipală, unul dintre locurile sale preferate, loc pe care l-a denumit într-una din dedicațiile de pe un volum „a doua casă”.

Itinerarul s-a încheiat în apropierea Parcului Dendrologic din Carei cu un scurt recital de poezie din creația scriitorului. Au recitat poezii din creația lui Corneliu Balla< Bogdan Luca, Varga Ligia, Lazăr Amarillis, Bianca Cădar, Petrișor Cristina, Graz Denisa, elevi în clasa a VI-a A la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei.

La fiecare locație amintită, Nicoleta Latiș și Adrian Ștefănuți au rostit câteva cuvinte despre Corneliu Balla.

Pe gardul care înconjoară Parcul Dendrologic din Carei a fost amplasate două panouri cu planșe care conțin date biografice despre Corneliu Balla, fotografii și șase creații poetice ale acestuia, astfel, timp de câteva zile cei care vor trece prin această locație vor putea citi poeziile și își vor putea aminti de acesta.

La eveniment au participat alături de organizatori și un grup de elevi din clasa a VI-a A de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei, alături de doamna profesoară de limba și literatura română, Graz Gabriela.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns