Image 1
Image 2

24 de ani de la hirotonirea ca arhiereu a Preasfințitului Iustin

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Marţi, 17 aprilie 2018, s-au împlinit 24 de ani de la hirotonirea întru Arhiereu, la Mănăstirea Rohia, a Preasfinţitului Părinte Iustin al Maramureşului şi Sătmarului.
 

 
Cu acest prilej, Prefericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj de felicitare Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin.
De dimineață, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, însoțit de Arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic, a asistat la Sfânta Liturghie, oficiată în Paraclisul de iarnă al Mănăstirii Rohia, cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae”. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Arhimandrit Macarie Motogna, starețul Mănăstirii, și Arhim. Pantelimon Ilieș, împreună cu diaconii, răspunsurile liturgice fiind date de obștea mănăstirii. 
Părintele stareț Macarie a rostit un scurt cuvânt de felicitare pentru acest eveniment, urându-i mulți și fericiți ani întru Arhierie și înmânându-i episcopului un frumos coș cu flori. 
După încheierea Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Te-Deum, de mulțumire lui Dumnezeu pentru cei 24 ani de Arhierie.
La r]ndul s[u, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a adresat obștii monahale un cuvânt de binecuvântare.
 
O lumânare la mormântul celor dragi
 
Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a vizitat mormintele celor dragi și a aprins câte o lumânare la mormintele Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian, al[turi de care a slujit 22 de ani ca Arhiereu, Monahiei Maria Magdalena Hodea, mama după trup a Preasfinției Sale, Părintelui Arhim. Serafim Man, fostul său stareț, și Părintelui Nicolae Steinhardt, căruia i-a fost o scurtă perioadă de timp stareț. 
Preasfințitul Părinte Episcop Iustin s-a născut în 23 iunie 1961, în Rozavlea, judeţul Maramureş, din părinţii creştini ortodocşi Ştefan şi Maria Hodea, fiind cel de-al patrulea copil al familiei.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with

POSTUL CRĂCIUNULUI

Am intrat în Postul Crăciunului

În 15 noiembrie începe Postul Nașterii Domnului sau Postul Crăciunului cum mai este cunoscut în popor. Acest post ține 40 de zile, începând cu ziua de azi, 15 noiembrie și ține până în Ajunul Crăciunului, 24 decembrie, cu lăsatul secului  în seara Sfântului Apostol Filip, luni, 14 noiembrie.